Şeful Tribunalului iese definitiv din magistratură

Adrian ToporascuPreşedintele Tribunalului Botoşani, judecătorul Adrian Toporăscu, iese definitiv din sistemul de justiţie. După ce a fost declarat respins la examenul pentru un nou mandat de preşedinte al instanţei botoşănene, Toporăscu şi-a depus la Consiliul Superior al Magistraturii cererea de pensionare.

CSM a luat cunoştinţă de retragerea lui Toporăscu, însă pentru ca aceasta să producă efecte este nevoie de un decret al preşedintelui Traian Băsescu de eliberare din funcţie.

Anitta Maria Herghiligiu a obţinut cea mai mare medie la concursul pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Tribunalului Botoşani. Ea a obţinut la proiect nota 9,39, iar la proba scrisă a luat 9,20, având o medie de 9,29. Contracandidatul său, Adrian Toporăscu, a obţinut nota 9,53 la proiect şi 8,00 la proba scrisă, promovând examenul cu media 8,76. Tot pentru funcţia de preşedinte al Tribunalului Botoşani s-a înscris şi Aurel Liviu Dicu. Acesta a obţinut nota 7,39 la proiect şi 8,00 la proba scrisă. 

Pentru funcţia de vicepreşedinte a candidat Georgică Burlacu. El a fost notat cu 4,50 la proiect, iar la proba scrisă nu s-a mai prezentat. 

Anitta Maria Herghiligiu, noul preşedinte al Tribunalului Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *