23 de la Revoluţia din 1989, marcaţi la Botoşani

ziua revolutiei marcata la BotosaniAsociaţia Revoluţionarilor 22- 25 Decembrie Botoşani a marcat, sâmbăt, la Botoşani, împlinirea a 23 de ani de la Revoluţia din 1989. În prezenţa prefectului Costică Macaleţi, a senatorului Doina Federovici, a deputatului Mihai Baltă, dar şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Gheorghe Sorescu şi a viceprimarului Viorel Iliuţă, au fost comemorate victimele evenimentelor care au condus, în urmă cu 23 de ani, la căderea regimului comunist.

Militarii Garnizoanei Botoşani au prezentat prefectului garda de onoare, iar apoi preotul Toader Candrea a oficiat o slujbă de pomenire. Autorităţile au depus coroane de flori la momentul închinat eroilor Revoluţiei din curtea Bisericii Cuvioada Parascheva de pe Pietonalul Unirii.

Reprezentatul Asociaţiei Revoluţionarilor 22- 25 Decembrie, Tudor Maxim, a ţinut un discurs în faţa celor prezenţi, vorbind despre sacrificiile unei generaţii şi despre promovarea în România a incompetenţei, nesimţirii, răutăţii, laşităţii şi lăcomiei.

Niciuna dintre aceste caracteristici nu este specifică românului sau României, însă aceste caracteristici specifice ale omului predomină adesea printre concetăţeni noştri, asigură un eşec pentru societatea românescă şi garantează continuitatea şi caracterul definitiv al acestui eşec„, a spus Maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *