22 de intervenţii ale pompierilor botoşăneni în ultimele 24 de ore

incendiu aleea elie radu botosani22 de intervenţii ale pompierilor botoşăneni în ultimele 24 de ore Pompierii botoşăneni au fost solicitaţi, în ultimele 24 de ore, să intervină în 22 de situaţii de urgenţă (trei incendii, 13 intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical, o intervenţie pentru descarcerarea unui bărbat decedat dintr-un autoturism implicat într-un accident rutier, deblocarea uşii de acces într-un apartament şi transportul proprietarei la ambulanţă şi patru misiuni în zonele afectate de căderile masive de zăpadă). 

Incendii provocate din neglijenţă

 Doi cetăţeni din Unguroaia (comuna Cristeşti) şi Dersca au fost la un pas să rămână fără acoperiş deasupra capului, iar un agent economic din municipiul Botoşani şi-a văzut afacerea ameninţată de flăcări, din cauza neglijenţei. La locuinţe, incendiile au fost generate cel mai probabil de coşurile de fum neprotejate termic faţă de materialele combustibile. În ciuda condiţiilor de iarnă, pompierii au intervenit prompt, fiind salvate bunuri materiale în valoare de 50.000 lei. Incendiul din municipiul Botoşani a izbucnit la subsolul clădirii, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric. Flăcările au distrus patru cutii cu dosare ale firmei. Au fost salvate şi protejate de foc bunuri materiale în valoare de 500.000 lei.

Patru intervenţii ale pompierilor în zonele afectate de căderile de zăpadă         

În ultimele 24 de ore, pompierii botoşăneni au avut patru misiuni în zonele afectate de căderile de zăpadă şi viscol.        

 Astfel, s-a intervenit la Mileanca cu autospeciala pentru transport personal şi victime multiple (ATVM) pentru transportul unui bărbat bolnav, de la domiciliu până la ambulanţa care aştepta în localitatea Codreni.          

Pompierii din Botoşani şi Mureş au transportat, cu ATV-ul pe şenile, 1000 de pâini, locuitorilor din satele Cotu Miculinţi şi Ghireni (comuna Coţuşca).       

La Havârna, s-a intervenit cu ATV-ul pentru transportul insulinei unei persoane bolnave de diabet, cazată la primăria din comună.    

S-a intervenit cu ATV-ul pe şenile şi pentru transportul unui copil bolnav de 11 ani, din localitatea Baranca, la ambulanţa care aştepta la Bajura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *