Spectacol în limba franceză la Colegiul „Mihai Eminescu”

Elevii clasei a V-a A a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din municipiul Botoşani au susţinut, miercuri după-amiază, un spectacol cu piese de teatru, dans şi momente muzicale în limba franceză. La eveniment au luat parte atât profesori, cât şi părinţi, dar şi un voluntar din Franţa, care a rămas impresionat de momentul copiilor.
Pregătirea spectacolului a fost o provocare pentru profesoara Daniela Pintilii, care a trebuit să lucreze cu 31 de copii, printre care unii aflându-se la primul an de studiu de limba franceză.

Ideea mi-a venit de la aceşti copii minunaţi pe care îi avem la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi în special de la clasa mea, bineînţeles, de la clasa a V-a A, iar cu ocazia Crăciunului ne-a inspirat şi titlul şi povestea, care se numeşte „Bulgăre de nea”, a declarat profesoara Daniela Pintilii.

 La final, copiii au primit cadouri.

La spectacol a asistat şi un voluntar francez venit în România în cadrul unui stagiu educativ.

Am venit aici ca stagiar, pentru a-mi valida studiile, dar şi pentru implementarea culturii franceze în străinătate. Oamenii de aici sunt foarte primitori, dar şi culturile noastre şi modul nostru comun de a stabili legături m-a frapat”, a declarat o tânără voluntară venită într-un stagiu educativ din Franţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *