Cinci drumuri judeţene mai sunt blocate. Vezi unde!

autofreza deszapezire BotosaniAvând în vedere cantitățile masive de zăpadă căzute pe teritoriul județului Botoșani, Consiliul Județean Botoșani prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri face eforturi deosebite pentru a reda circulației toate drumurile județene aflate în administrarea sa. În acest sens, s-a acționat cu utilaje și materiale antiderapant încă din data de 6 decembrie, iar din data de 9 decembrie, s-a lucrat în schimburi de zi și de noapte.

 Un număr de 58 de utilaje, din care 26 de utilaje închiriate în regim de urgență, conform şedinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, acționează permanent pentru fluidizarea traficului pe drumurile județene.

 În data de 20 decembrie mai sunt în lucru cinci drumuri județene pe diverse tronsoane, însumând 70,98 km (DJ 293A – Coțușca-Viișoara-CuzaVodă-Păltiniș, DJ294A – Avrămeni-Panaitoaia-DN24C-Mitoc, DJ294B – Ștefănești-Murguța-Dobârceni-Brăteni, DJ294C – Manoleasa-Zahoreni-Hănești și DJ298A – DN29A Darabani-DJ293), iar echipajele DJDP lucrează în prezent pentru redarea acestor tronsoane circulației.

Menționăm că, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, stratul de zăpadă a atins înălțimi de până la 3,5 metri, format din substraturi de zăpadă înghețată și tasată, ceea ce îngreunează înaintarea utilajelor.

Chiar în aceste condiții, din totalul de 650,745 km de drumuri județene administrate de DJDP, un număr de 475,250 km au fost deszăpeziți, iar pe celelalte drumuri se lucrează.

Situația este permanent monitorizată de vicepreședintele Gheorghe Sorescu, de administratorul public, Radu Judele, precum și de consilierul personal, Cârnu Ionuț, care se deplasează în județ în zonele dificile și care se preocupă de suplimentarea numărului de utilaje pentru deszăpezire.

Președintele CJ Botoșani, Florin Țurcanu, își cere scuze față de toți cetățenii din județ pentru disconfortul creat din cauza zăpezii și îi asigură că depune în continuare eforturi deosebite pentru a veni în ajutorul lor.

Sursa: Comunicat Consiliul Judeţean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *