Alte trei misiuni umanitare ale elicopterului SMURD în judeţ

elicopter smurdÎn ultimele patru ore, elicopterul de tip EC-135 SMURD a executat alte trei misiuni umanitare în localităţile Viişoara, Havârna şi municipiul Botoşani.

În comunele Viişoara şi Havârna, intervenţia elicopterului SMURD a fost solicitată pentru transportul medical de urgenţă a două persoane, respectiv un bărbat de 72 de ani şi o femeie de 76 de ani, care au suferit accidente vasculare cerebrale acute, ambele fiind în comă. Primul preluat de elicopter până în municipiul Botoşani a fost bărbatul din comuna Viişoara. La aterizare, acesta a fost aşteptat de un echipaj cu medic, aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Întrucât pacientul era supraponderal, medicii au avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a-l transfera din elicopter pe targă şi de pe targă în ambulanţă.

O oră mai târziu, elicopterul SMURD a aterizat, pentru a treia oară miercuri, pe Poligonul ACR, aducând la Botoşani o femeie din comuna Havârna, care a suferit un accident vascular cerebral acut şi care avea nevoie să ajungă urgent la spital, întrucât era în comă. Pacienta a fost preluată de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Tot miercuri s-a organizat deplasarea la Iaşi a fetiţei internate luni noapte la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Botoşani. Salvată cu ajutorul unui ATV pe şenile, copilul în vârstă de 3 ani, din comuna Drăguşeni, prezintă arsuri pe 15% din suprafaţa corporală şi a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul de copii „Sfânta Maria” Iaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *