Prefectul: Nu am spus că sunt 80.000 de sinistraţi

costica macaleti
costica macaleti

O interpretare nefericită a unei declaraţii dată de prefectul Costică Macaleţi a făcut ca în presa centrală să apară informaţia eronată conform căreia în Botoţani ar fi 80.000 de sinistraţi. Conform definiţiei Dicţionarului Explicativ al Limbii Române termenul „sinistrat” are înţelesul de persoană care a suferit pagube mari de pe urma unei calamităţi naturale.

Prefectul de Botoşani atrage atenţia asupra faptului că interpretarea declaraţiei sale prin folosirea acestui cuvânt este nu doar departe de realitate, ci în măsură să creeze o stare de panică în rândul populaţiei din Botoşani.

„Am declarat că în Botoşani sunt 27 de localități izolate spre care nu se poate circula decât cu utilaje de urgenţă și pentru strictă necesitate. Că în aceste localităţi locuiesc circa 80.000 de botoşăneni este adevărat, dar aceste persoane nu sunt sinistrate. Se lucrează 24 de ore din 24 cu toate utilajele din Botoşani şi din alte judeţe pentru a deschide drumurile pentru întreaga circulaţie. Nu sunt persoane care să fi suferit pagube mari în aceste zile din cauza zăpezii. S-au salvat vieţi, s-au transportat pacienţi la spitale, s-au realimentat localități cu energie electrică. Facem tot ce omeneşte se poate face în lupta cu zăpada de peste 5 metri.”, este declaraţia prefectului de Botoţani.

3 thoughts on “Prefectul: Nu am spus că sunt 80.000 de sinistraţi

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    IDIOTULE, cum poti sa spui asa ceva???? Chiar in acel moment ma uitam la antena 3 si exact asa ai spus,tu nu vezi k nu stii sa spui 2 vorbe??!!!nu erai in direct cu seful cnadr si nu puteati sa le gati 2 vorbe can va lut la intrebari dana grecu???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *