Doi bărbaţi din Ungureni, duşi la spital cu ATV-ul cu şenile

ATV pe senile la Dorobanti- BotosaniDoi bărbaţi de 70 respectiv 62 de ani, din satul Borzeşti, comuna Ungureni, unul  care avea nevoie de dializă, celălalt cu retenţie acută de urină, au ajuns la timp la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate cu ajutorul pompierilor botoşăneni şi mureşeni.

Cei doi au apelat la ajutorul forţelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, întrucât ambulanţa nu putea ajunge până la ei pe DN 29 (Botoşani – Ungureni – Săveni) din cauza stratului de zăpadă foarte mare care acoperă partea carosabilă. Având în vedere că acest drum este impracticabil, s-a luat decizia de a se interveni cu autospeciala de transport persoane şi victime multiple (ATVM) şi şapte subofiţeri, din care doi paramedici, pe traseul Botoşani – Roma – Nicşeni – Călugărenii Noi – Borzeşti.

Bolnavii au fost preluaţi de echipajul de pe ATVM şi transportaţi, dializatul la o clinică particulară de specialitate, celălalt la Spitalul Judeţean de Urgenţă  Botoşani. Misiunea de salvare a durat aproape trei ore, fiind îngreunată de condiţiile meteo nefavorabile (vânt şi zăpadă troienită care acoperea drumul pe anumite porţiuni).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *