23 de comune blocate. Vezi drumurile închise!

drumuri inzapezite BotosaniDeblocarea unor drumuri naţionale şi judeţene a permis, în ultimele 24 de ore, la o parte dintre sinistraţi să se întoarcă acasă. Astfel, 62 din cele 266 de persoane salvate duminică din nămeţi de către pompieri, poliţişti de frontieră, poliţişti, drumari şi autorităţi locale, cazate în diferite locaţii din Botoşani, Dorohoi, Gorbăneşti, Hudeşti, Darabani,
Ştefăneşti, Păltiniş, Româneşti, Stăuceni, Truşeşti şi Vorniceni, şi-au petrecut noaptea la casele lor. Celelalte 204 persoane au dormit şi noaptea trecută în şcoli, spitale sau locuinţe particulare, unde, prin grija autorităţilor locale, li s-au asigurat condiţii optime de cazare (căldură, hrană, ceai cald).

Şi în cursul zilei de marţi se intervine în forţă pentru deszăpezirea celor trei drumuri naţionale (Botoşani – Săveni – Avrămeni- Manoleasa; Dorohoi – Darabani – Rădăuţi Prut şi Rădăuţi Prut – Manoleasa – Ştefăneşti – Santa Mare) şi a celor 20 de drumuri judeţene (DJ 293 A Păltiniş – Coţuşca; DJ 208 D Bucecea – limită cu judeţul Suceava; DJ 208 H
Vorona – Oneaga, Copălău – Cerbu; DJ 208 T Călineşti – limita cu judeţul Suceava; DJ 282 Dângeni – Hăneşti, Drăguşeni – Rădăuţi Prut; DJ 282 A pe tronsonul DN 29 D – Ionăşeni – Măşcăteni; DJ 282 H Răuseni – DN 24 C; DJ 291 C Dorohoi – Fundu Herţii – Baranca; DJ 292 Ştiubieni – Vorniceni – Dealu Crucii; DJ 293 Havârna – Coţuşca; DJ 294 C Hăneşti – Manoleasa; DJ 294 A Avrămeni – Mitoc; DJ 294 B Pădureni – Ştefăneşti; DJ 298 Fundu Herţii – DN 29 A; DJ 298 A Darabani – Crucea Milencii; DJ 296 B de la DJ 296 – Călugăreni – Ungureni; DJ 291 K Lozna – Călineşti – DN 29C; DJ 291 D de la DN 29 A – Oroftiana – Suharău – Cristineşti – Ibăneşti; DJ 294 DN 29 – Dângeni – Mihălăşeni – DN 24 C şi DJ 296 A Roşiori – Stăuceni). Aceste drumuri erau închise circulaţiei marţi, la ora 7.00. 

De asemenea, marţi dimineaţă nu se putea intra sau ieşi cu mijloacele auto în/din 23 de unităţi administrativ – teritoriale din judeţ.

Permanent, la nivelul dispeceratului integrat pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă se caută soluţii pentru intervenţia la cazurile medicale ce necesită transport la unităţile spitaliceşti.

8 thoughts on “23 de comune blocate. Vezi drumurile închise!

  1. Avrameniul este izolat de o saptamana!Rusine autoritatilor!Noroc de dl primar Bucatariu ca a deszapezit macar strazile principale din interiorul localitatilor sa avem acces macar la magazine.Dar si acolo marfa e pe sfarsite.Nu s-a mai intamplat asa ceva niciodata.Si nu se va intampla niciodata asa ceva intr-o tara din UE inafara de Romania!

  2. Domnule Director Viorel Zacreţchi eu in calitate de cetatean al acestui judet va solicit sa va dati demisia . Rog toti cititorii platitori de taxe care se considera lezati de circulatia proasta pe drumurile judetului sa subscrie pe acest site demersului meu.

  3. subscriu la demisia directorului Viorel Zacretchi insa ma intreb: si totusi cand se termina de deszapezit DN Botosani-Saveni-Avrameni-Manoleasa;
    rusine domnule presedinte de CJ nu s-a mai intamplat niciodata ca o saptamana sa nu se poata circula si dvs sa nu aveti nici o interventie faptica ne-am cam saturat de vorbe.
    Mai lasati dracului serbarile si mai ocupati-va si de drumuri.

  4. rusine.incompetenta totala.ce bn in alte comune stam ca soarecii in casa.la brateni se sta cu mortul in casa de 4 zile si nu se poate merge dupa sicriu k e izolat de o sapt
    in skimb in presa se declara k situatia e sub control.jale in tara.

  5. Cum să fie deblocate drumurile dacă că „domnii” care trebuie să o facă stau beţi prin baruri, vând motorina fără să le ceară nimeni vreo socoteală!
    Chiar nu sunt nişte şefi care să-i controleze!

    Deşteptarea şi vedeţi ce se întâmplă!
    Măcar presa să ia atitudine.

  6. Vad ca dupa alegeri toti alesii neamului care, in campania electorala umblau pe toate ulitele satelor, acum inzapezite, si faceau promisiuni fantasmagorice, acum stau bine mersi la caldurica, si-i doare in _oaie de noi, probabil ca rad pe seama noastra, care suntem rupti de civilizatie, cu drumuri blocate, fara curent, fara telefon si fara mancare. Pentru toti zabalosii care au facut promisiuni desarte, si au aruncat in stanga si dreapta cu sortulete, pixuri, fesuri, brichete si alte _acaturi, cumparate tot din banii nostri, in prag de sarbatori le urez multa multa _UE (a se citi Uniunea Europeana).

  7. Evident k NU EXISTA UTILAJE in JUDETUL BOTOSANI cu care sa se faca o DEZAPEZIRE corespunzatoare. Iarna i-a prins COMPLET NEPREGATITI pe cei care se ocupa de acest lucru. O sa murim in case daca nu da soarele sa topeasca zapada (sper sa nu ajungem in situatia asta). Si DA, e complet adevarat, oamenii care ar trebui macar sa treaca macar odata sa desfunde drumul prin localitati , macar sa-i vedem,ca nu suntem singuri si ca daca nu ajungem azi, maine tot e o speranta si o sansa reala sa ajungem la un spital, adica drumarii de la dezapezire , o parte din ei SUNT BETI PRIN BARURI si o alta parte VAND MOTORINA.

  8. E bataie de joc! Drumul NATIONAL 29 ( Botosani-Saveni-Avrameni-Manoleasa) e inchis de aproximativ o saptamana si nu se ia nici o masura! Autoritatile Judetene stau la birouri si isi rod coatele de la sacouri de atata munca! Ce le pasa atata timp cat ei se vad bine merci! Anunta ca nu sunt utilaje destule sau ca nu au combustibil. Dar cu banii alocatii pentru asemenea situatii ce au facut? Poate sunt persoane in varsta care au nevoie de ingriijiri medicale,dar ce le pasa?? Cu cat mai putini batrani cu atat mai putine pensii de platit si mai multi bani la ei in buzunare! Sunt elevi din mediul rural care nu au primit pachete de la parinti de 2 saptamani! Cu ce traiesc acesti copii,daca nu au ce manca si nici un ban in buzunar?! Pacat ca sunt doar un copil si nu pot face nimic! Nimeni nu ne i-a in seama!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *