Utilaje de deszăpezire de la firme private pe drumurile judeţene

autofreza deszapezire BotosaniConducerea Consiliului Judeţean a decis să suplimenteze numărul de utilaje care să acţioneze la deszăpezirea drumurilor judeţene. Florin Ţurcanu, preşedintele CJ, a declarat că pe lângă cele 28 utilaje care acţionează la această dată, s-a decis închiriere altor 25 de utilaje de la firme private, care să intervină pe drumurile din judeţ.

Avem hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să suplimentăm numărul de utilaje. Zăpada este deja tasată şi nici autofrezele nu mai fac faţă. Două autofreze ale noastre s-au defectat dimineaţă (nr.luni dimineaţă) la Drăguşeni. Utilajele sunt închiriate de la societăţile noastre din Botoşani, pentru o zi-două, atât cât avem nevoie să deblocăm drumurile„, a precizat Ţurcanu.

El spune că vor fi încheiate contracte cu firmele la care s-a solicitat ajutor şi că plata se va face pe oră de intervenţie. Preşedintele CJ estimează că cel puţin 500 de milioane lei pe zi se va plăti pe intervenţiile firmelor private.

Eu nu măresc contractelor pe care le-am licitat. În baza hotărârii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, facem contracte de închiriere cu alte utilaje pentru o perioadă limitată„, a mai spus preşedintele CJ.

Reprezentanţii CJ spun că anul viitor vor lua credit de 2 milioane euro pentru achiziţia de utilaje noi de deszăpezire, astfel încât să nu se mai apeleze la firme private.

3 thoughts on “Utilaje de deszăpezire de la firme private pe drumurile judeţene

  1. Ma OBSERVATOR cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia . Pe vremea aceasta cand oamenii sunt fara electricitate mai conteaza ale cui sunt utilajele dar se vede ca inca suferi de febra portocalie.

  2. 20mil eur?pt ce? sunt ani in care utilajele s-ar putea sa nu fie utilizate nici macar o zi .utilajele nu functioneaza singure,deci trebuie angajati oameni pt asta.si ce faci cu ei in restul anului?solutia cea mai buna este de licitare pt cazuri de urgenta cu firme deja dotate cu utilaje.si licitatia sa fie facuta in vara(proverbul cu sania si carul),nu acum pe genunchi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *