Primarul Portariuc, nemulţumit că apare numele Primăriei Botoşani pe afişele manifestării organizate de PNL

primarul Ovidiu Portariuc
primarul Ovidiu Portariuc

Primarul Municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, a declarat luni, că Primăria nu a încheiat niciun parteneriat cu nicio formațiune politică pentru organizarea „Târgului de iarnă – Tradiții și obiceiuri strămoșești”.

 Edilul municipiului a adăugat că materialele distribuite de Consiliul Județean pentru promovarea acestui eveniment au fost realizate fără consultarea prealabilă a Primăriei. „Primăria Municipiului Botoșani nu are niciun parteneriat cu partidele politice pentru organizarea Târgului de iarnă. Vorbim aici de bani publici, deci nu putem amesteca partidele în acest eveniment. Domnul președinte al Consiliului Județean nu m-a informat înainte de a tipări materialele pentru promovarea evenimentului. De aceea, îi solicit public să retragă materialele respective și să promoveze Târgul de iarnă strict în baza parteneriatului dintre Primărie și Consiliul Județean, fără alăturarea unor partide politice”, a declarat Ovidiu Portariuc.

 Primarul a adăugat că deși fiecare ales local provine dintr-un partid politic nu trebuie ca instituțiile publice să fie transformate în platforme de propagandă politică.

 Instituțiile publice funcționează pe bani publici și aparțin tuturor cetățenilor, indiferent de opțiunile lor politice. Deci nu trebuie să le transformăm în instrumente de propagandă politică. E adevărat că fiecare din noi provine dintr-un partid politic, dar aici trebuie să facem în primul rând administrație în beneficiul tuturor cetățenilor. Partidele noastre vor fi apreciate în funcție de ceea ce realizăm în aceste funcții publice”, a spus Portariuc. 

Edilul Municipiului Botoșani a mai precizat că liderii politici din județ pot sprijini evenimentele și acțiunile publice, însă în calitate de persoane fizice și nu de membri ai partidelor politice.

 

One thought on “Primarul Portariuc, nemulţumit că apare numele Primăriei Botoşani pe afişele manifestării organizate de PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *