Peste 260 de persoane rămase înzăpezite, cazate în diferite locaţii din judeţ

drum inzapezitÎn ultimele 24 ore, peste 260 de persoane, proprietari de autoturisme sau pasageri în mijloace de transport în comun rămase blocate în nămeţi, au fost salvate de forţele angrenate (pompieri, poliţişti, poliţişti de frontieră, drumari) în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de ninsori abundente şi vânt puternic şi autorităţi locale. Acestea au fost cazate noaptea trecută (16 spre 17 decembrie) la şcoli, spitale, dar şi la persoane particulare din Botoşani, Dorohoi, Gorbăneşti, Hudeşti, Darabani, Ştefăneşti, Păltiniş, Româneşti, Stăuceni, Truşeşti şi Vorniceni, unde, prin grija autorităţilor locale, li s-au asigurat condiţii optime de cazare (căldură, hrană, ceai cald).              

La ora 7.00, se circula în condiţii de iarnă pe două drumuri naţionale, respectiv Botoşani – Iaşi şi Botoşani – Suceava şi pe un drum judeţean Leorda – Bucecea – Huţani. Se acţionează cu 53 de utilaje (43 utilaje de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri şi 11 utilaje de la Secţia Drumuri Naţionale) pentru deblocarea drumurilor şi redarea lor circulaţiei rutiere.

Precipitaţiile au scăzut în intensitate, însă vântul suflă în continuare cu putere, mai ales în N-E judeţului, unde la rafală atinge 60 – 70 de km/h. Având în vedere prognoza meteo pentru următoarele ore, recomandăm populaţiei să evite orice călătorie pe timp de viscol şi ninsoare puternică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *