Zece localităţi din judeţul Botoşani nu au energie electrică

Viscolul din ultimele zile a provocat avarii semnificative în reţelele de energie electrică din Moldova. Rafalele puternice de vânt au determinat ruperea unor conductoare şi distrugerea elementelor de izolaţie şi de susţinere a unor linii electrice aeriene. Totodată, au fost rupţi şi mulţi copaci din vecinătatea liniilor de electricitate, iar în cădere au afectat şi sistemul de distribuţie a energiei electrice.

 Echipele E.ON Moldova Distribuţie au intervenit, dar nu au reuşit să ajungă la toate liniile afectate de intemperii, din cauza drumurilor înzăpezite. Luni dimineaţă, la ora 06.00, erau afectate total sau parţial 10 linii aeriene de medie tensiune. Aproximativ 121 de posturi de transformare din 56 de localităţi nu erau alimentate cu energie electrică. Cele mai afectate judeţe sunt: Vaslui (37 localităţi) şi Botoşani (10 localităţi).  

Echipele E.ON Moldova Distribuţie acţionează în continuare pentru remedierea acestor avarii, precum şi pentru rezolvarea deranjamentelor individuale şi colective. Este posibil ca până la eliberarea căilor de acces către localităţile afectate de viscol, unele intervenţii să se facă cu întârziere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com