27 de localităţi din Botoşani, izolate de ninsori

drumuri inzapezite BotosaniNinsorile şi vântul au lăsat populaţia din 27 de localităţi fără niciun contact cu exteriorul. Un bilanţ făcut, duminică seară, de prefectul Costică Macaleţi arată că aceste comune nu au niciun drum deblocat.

Toate drumurile judeţene şi naţionale continuă să fie închise. Singurele ieşiri din Botoşani sunt cele spre Suceava şi Iaşi, pe drumurile europene.

Prefectul a raportat, duminică seară, ministrului Administraţiei şi Internelor că „probleme şi cu totul speciale nu avem”, lucru care l-a iritat pe Mircea Duşa.

Spuneţi că aveţi situaţia sub control, dar aveţi 27 de localităţi izolate„, a reacţionat, nervos, ministrul Duşa.

Prefectul susţine că situaţia este sub control pentru că nu sunt cazuri medicale grave, care să necesite intervenţii, nici persoane care să fi rămas blocate în maşini.

Nu am degajat drumurile comunale, judeţene şi naţionale din cauza viscolului, dar în cazul cu totul şi cu totul speciale putem pătrunde în aceste localităţi”, a răspuns Macaleţi.

Domnule prefect, nu ne înţelegem! Dimineaţă, dacă trebuie să meargă maşina cu pâine într-un sat, poate să ajungă?”, a continuat ministrul.

Numai cu freza în faţă”, a răspuns Macaleţi.

Prefectul de Botoşani a spus că două autofreze de la Bucureşti, una de la Bistriţa şi una de la Cluj vor fi trimise în sprijinul celor deja existente la Botoşani. Până acum, la Botoşani au ajuns autofrze de la Iaşi, Bacău, Neamţ şi Vaslui, dar şi de la Suceava.

Prefectul de Botoşani l-a informat pe ministru că o maşină a Armatei şi o autofreză s-au deplasat la Săveni pentru a prelua o gravidă, iar o alta a mers la Iacobeni- Dângeni pentru a trata un bolnav cu diabet.

De asemenea, o ambulanţă se întoarce spre Botoşani, de la Truşeşti, cu o gravidă.

E.On a informat că mai multe localităţi din comunele Tudora, Mitoc şi Coţuşca nu au energie electrică, în timp ce o avarie similară la Ibăneşti tocmai a fost rezolvată.

15 thoughts on “27 de localităţi din Botoşani, izolate de ninsori

  1. nesimtire fara margini la acesti „bravi conducatori”, zice ca nu sunt probleme grave??? neghiobilor voi stiti cati angajati au ramas blocati in oras si dorm prin cantine, vestiare etc, pentru ca nu pot ajunge in localitatile de domiciliu?? situatia normal ca nu e grava pentru voi ca stati la cald ca porcii si va mangaiati burtile!

  2. Dle Macaleti da-ti demisia!Pana si tonul pe care ai vorbit la acea videoconferinta releva pofta de munca pe care N-O AI!Ai vazut cum au raportat situatia ceilalti prefecti?

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Domnule prefect nu ti-e rusine sa minti autoritatile tarii spunand ca nu sunt probleme „deosebit de grele la botosani”-dar ce vrei mai grav de faptul ca drumul botosani -saveni este inpracticabil de o saptamana, aici este un spital sunt cazuri f grave-cum au fost cele 2 gravide-nu-i vrba de vieti omenesti ???????????????SAU TREBUIA SA MOARA SI ATUNCI ERA CRED CEVA DEOSEBIT ,NU?????????????????????????????????/De ce s-au luat utilajele din sate ca sa te salveze pe dumitale ca sa poti ajunge acasa la „caldut”………..ati vazut cred ce usor e sa ajugi la Saveni, nu///////////////////////////

  4. domnul Macalet dar daca nu are freza facuta nu poate ajunge masina cu paine? sunteti penibil acum stati la un vin fierd iar altii nu au paine sa puna paine pe masa …….. RUSINE

  5. oameni buni , e strigator la cer, prefectul spuna ca situatia e sub control, dar….trei sferturi din judet este blocat, cum poate a spuna asta asa ceva??eu chiar nu inteleg….

  6. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    nerusinare si nesimtire cat sunt nametii de mari!!!avem parinti in localitatile din judetul Botosani si nu stim nimic de ei de cand au inceput ninsorile si acest nemernic spune ca nu sunt probleme ?sa se duca el pana la Suharau de exemplu si daca ajunge acolo inseamna ca nu sunt probleme,nu mai vorbesc de Oroftiana !Astia sunt nenorocitii care nu i-am votat si nu stiu cum au iesit tot ei la putere!

  7. Sunteti absurzi. A fost facuta atentionarea de vreme rea, iar oamenii puteau sa se pregateasca. E intr-adevar grav doar daca sunt probleme de sanatate. Voiati sa opreasca prefectul viscolul? Prefectul a taiat toti copacii care protejau marginile drumurilor?

    1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
      atentionarea de vreme rea trebuia luata in seama de autoritati in primul rand, sa fie pregatiti in locurile unde de obicei se inzapezeste un drum. eu am auzit atentionarea, si? trebuia sa stau acasa, sa nu ma duc la munca? cred ca seful meu intelegea si imi dadea si o marire de salariu, nu? am stat in zapada 13 ore intre Tg Frumos si Botosani, si chiar cred ca nu stii ce vorbesti, nu a actionat decat un singur utilaj, nu trebuia sa opreasca viscolul cineva, dar trebuia sa se lucreze mai intens.

  8. 27 DE localitati fara comuna albesti si toate satele ei.
    s au facut de ras la videoconferinta….decat sa aveti 2 freze din anul 1956 care consuma 200% plus cat mai fura ,mai bine cumparati niste freze noi si va faceati treaba,dar voi cei de la conducere aveti alte preocupari

  9. ce se intampla cu dezapezirea? drumul botosani-stefanesti este inchis si la ora actuala!!! viscol numai este! ce motive mai sunt acum?…din cate am inteles freza este „stricata”,motiv sau adevar?!!! asteptam sa vina primavara?! este o nesimtire iesita din comun….

  10. Ina,
    1. Daca se montau parazapezi asa cum se prevede in tarile normale din zona temperata unde vine iarna in fiecare an cam prin decembrie deja treaba era pe jumatate mai simpla.
    2. Observ la tine ca si la Antena 3 ca acum iarna si viscolul nu mai sunt atat de periculoase cum erau in februarie 2012 cand urlau ca lupii la luna.
    3. Tu cum te-ai pregatit pt vremea rea? Ti-ai cumparat autofreza?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *