Bebeluşul cu arsuri, transportat cu elicopterul SMURD la Iaşi. 24 de ore a durat operaţiunea de salvare!

elicopter smurdUn băieţel, în vârstă de nouă luni, din comuna botoșăneană Mitoc, care a suferit arsuri de gradul II pe faţă şi picioare, a ajuns la spital după o operațiune de salvare extrem de dificilă în care au fost implicați pompieri, drumari, medici de pe amulanță și un elicopter SMURD și care a durat aproape 24 de ore.
  

Întreaga acțiune a fost coordonată de către prefectul județului, Costică Macaleți, și inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel Radu Anton. Intervenția pentru salvarea bebelușului a început vineri, 14 decembrie, la prânz, când părinții s-au prezentat cu copilul la Dispensarul medical din comună, deoarece acesta suferise arsuri pe faţă şi picioare în urma unui accident casnic. Medicul din comună i-a acordat primul ajutor, după care a
cerut sprijin unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani pentru a-l transporta la spital. Întrucât toate drumurile de acces în localitatea Mitoc, situată în N-E judeţului Botoşani, erau impracticabile, s-a solicitat intervenția unui elicopter SMURD de la Iași, care nu s-a putut ridica de la sol din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

 Deoarece exista riscul de infectare a plăgilor și de agravare a stării generale a pacientului, s-a luat decizia să se intervină cu patru utilaje de la Direcția Județeană de Drumuri Județene (DJDP) și Secția Drumuri Naționale (SDN) și un echipaj de la Inspectoratul pentru Situații  de Urgență “Nicolae Iorga” al Județului Botoșani pentru degajarea zăpezii de pe
aproximativ 30 de kilometri (de la Săveni la Mitoc).

Cele patru utilaje de la DJDP și SDN au înaintat cu greu prin zăpada înghețată, care măsura
peste un metru și jumătate, pentru a-i face ambulanței drum prin nămeți. În această dimineață, salvatorii au ajuns la bebeluș. Întrucât copilul trebuia să ajungă urgent la spital, s-a solicitat din nou intervenția unui elicopter SMURD, care a decolat din Punctul Aeromedical Iași puțin după ora 09.00.

Copilul a fost preluat de la domiciliu de către echipajele SMURD și SJA Botoșani și transportat la elicopterul medical, care a aterizat pe terenul de sport al comunei. În jurul orei 12.00 elicopterul a decolat de la Mitoc. În tot acest timp, sugarul a fost supravegheat medical la domiciliu de medicul din localitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com