Peste 6000 de misiuni ale jandarmilor în 2012

bilanta jandarmerie 1Jandarmii botoşăneni şi-au prezentat, vineri, activitatea din acest an, în prezenţa prefectului Costică Macaleţi şi a reprezentantului Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, general de brigadă Adrian Romanică.

Potrivit IJJ, în perioada analizată au  fost   planificate, organizate, executate şi coordonate  un număr de 6553 de misiuni specifice de ordine publică, reprezentând cu 1,3 % mai puţin faţă de anul 2011,  crescând în schimb numărul  misiunilor  de  asigurare, fiind folosite cu 0,5% mai multe efective decât în anul precedent.

Având în vedere faptul că la nivelul judeţului Botoşani, efectele crizei economico-financiare au generat scăderea nivelului de trai, nemulţumirile în rândul populaţiei active s-au accentuat, iar acestea sau  materializat în acţiuni de protest organizate pe plan local. Unitatea a luat măsuri pentru asigurarea ordinii publice la un număr de 127 de manifestări de acest gen, unde au fost folosiţi 1647 de jandarmi, mai multi decât în anul precedent.

bilant jandarmerieÎn acest an, unitatea a  executat  84 de misiuni la instituţiile de învăţământ pentru buna desfăşurare a celor două sesiuni ale Bacalaureatului 2012 din lunile iunie/iulie, respectiv august/septembrie, la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a din luna iunie şi la concursurile de definitivat, titularizare şi calificare profesională, desfăşurate în lunile iulie/august 2012.

Pe timpul celor 3 campanii electorale şi a alegerilor din acest an, I.J.J. Botoşani a executat:

–    126 misiuni de asigurare a ordinii publice la adunările cu caracter electoral, cu 431 jandarmi, ocazie cu care au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale;

–    107 misiuni, pentru protecţia sediului Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean Botoşani şi a  locului de tipărire şi depozitare a buletinelor de vot, cu 198 jandarmi;

–    297 misiuni de protecţie şi de asigurare a ordinii publice la cele 99 secţii de votare repartizate inspectoratului, unde au fost folosiţi 272 jandarmi.

Au fost planificate, organizate şi executate 3082 misiuni de menţinere a ordinii publice  (+ 5,9% faţă de anul 2011), constituindu-se 8344  patrule mixte sau independente.

Cu această ocazie au fost executate în mediul urban 980 misiuni ( 14%, faţă de anul precedent),  constituindu-se 4132 de patrule mixte iar în rural 625 misiuni (- 6%, faţă de anul precedent), prin organizarea a 744 patrule inter/intracomunale,  efectivele unităţii acţionând   pe raza secţiilor de poliţie rurale Botoşani, Dorohoi, Darabani, Vlăsineşti şi Pomîrla.

I.J.J. Botoşani a executat independent un număr de 1339 de misiuni de menţinere a ordinii publice (+ 17 % faţă de anul trecut) prin constituirea a 3163 patrule în mediul urban cu 9190 de jandarmi.

Au fost executate 53 de acţiuni punctuale (-17%, faţă de anul precedent) pentru  prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în pieţe, târguri şi oboare precum şi în alte zone de interes operativ cu 441 jandarmi.

Pentru creşterea capacităţii operative în aplicarea măsurilor în situaţiile care impun intervenţia, la nivelul unităţii a fost  constituită zilnic o subunitate operativă de intervenţie formată din 5 luptători, care execută concomitent şi misiuni de menţinere a ordinii publice în mod independent pe raza municipiului Botoşani.

Efectivele de jandarmi au intervenit la  un număr de 605 de solicitări 112 sau apeluri interne (+5,3%, faţă de anul precedent).

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *