„Actorii” Colegiului Mihai Eminescu, premiaţi la nivel naţional

trupa de teatru colegiul mihai eminescu botosaniProiectul  ,,AmFiTeatru”  a fost selectat pentru participarea la faza naţională a concursului Lider European, desfăşurat în perioada 12-14 decembrie la Bucureşti, in urma caruia reprezentantii Colegiului National “Mihai Eminescu”,Botosani, au obtinut locul II.

Membrii echipei de proiect au fost elevii: Munteanu Cezara Gabriela, Galer Vlad, Prisacariu Ilinca Anamaria, Lazaruc Stefan, elevi ai claselor a XII a, coordonati de actriţa Lenuş Teodora Moraru.

Colegiul Mihai Eminescu a fost prezent si anul trecut la acest proiect, obtinand atunci locul III, la nivel national.

Acest proiect nu este doar un festival de teatru pentru adolescenţi,ciimplică mult mai mult.  În traducere liberă, cam aşa spune cântecul celor de la OK GO, „Do what you want”, care – nu întâmplător – este si imnul festivalului de teatru adolescent AmFiTeatru.  Ne-am  propus să aducem „muntele la Mahomed”, adică teatrul la oraş, nu oraşul la teatru; toate acestea pentru că noi suntem de părere că e un experiment antrenant si frumos; cum am realizat acest lucru:prin modalităţi plăcute şi accesibile: workshopuri în stradă, promovarea în masă a culturii si limbii române (acesta fiind scopul principal al festivalului), proiecte ecologice şi multe surprize”, au declarat participantii la concurs.

Scopul proiectului  este educarea comunităţii prin lărgirea orizontului şi crearea de disponibilităţi de înţelegere pe care le oferă teatrul. Să-i facem pe oameni să aprecieze arta,cultura şi săconştientizeze valorile culturale. Scopul proiectului nostru ne-a împins spre următoareleobiective: conştientizarea şi dezvolatarea nevoii de cultură, recuperarea patriomuniului cultural în rândul liceenilor, aducerea în prim plan a ocrotirii mediului înconjurător,dezvoltarea simţului estetic prin mijloace teatrale,dezvolatarea generozităţii, popularizarea artei teatrale în rândul copiilor defavorizaţi, implicarea a câtor mai mulţi oameni din comunitate, socializarea prin acţiuni şi educarea tinerilor.

Mijloacele au fost constituite de implicarea voluntarilor, profesorilor, părinţilor,bunicilor, mass-media, sponsorilor şi oamenilor de cultură, atât de la nivel local, cât şi naţional şi a partenerilor festivalului: Asociaţia Amfiteatru 2006, Teatrului „Mihai Eminescu” şi  Primăria Botoşani.

One thought on “„Actorii” Colegiului Mihai Eminescu, premiaţi la nivel naţional

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *