Liviu Axinte, liderul LSI: După patru ani, am revenit la nivelul de salarizare din 2008

Liviu Axinte, liderul LSI Botosani
Liviu Axinte, liderul LSI Botosani

Majorarea salarială de 7,4% în sistemul bugetar va aduce salariile cadrelor didactice la nivelor celor avute în 2008. Declaraţia aparţine liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte. De la 1 decembrie, salariile bugetarilor au fost majorate cu 7,4% faţă de nivelul din noiembrie, însă banii vor intra efectiv în plata în ianuarie 2013.

Începând cu data de 5 ianuarie 2013, ar trebui să se plătească salariile reîntregite. Practic s-ar reveni la nivelul de salarizare din 2008. După patru ani, am revenit la nivelul de salarizare din 2008, ceea ce înseamnă un salariu real mai mic cu cel puţin 25%„. Nu putem spune că, cu acest salariu reîntregit, mai putem cumpăra ce cumpăram în 2008, a precizat Axinte.

2 thoughts on “Liviu Axinte, liderul LSI: După patru ani, am revenit la nivelul de salarizare din 2008

  1. Bine! Constatarea este corectă! Ce face sindicatul? Doar constată ceea ce noi simţim zi de zi, dureros, pe pielea noastră?

  2. Ce poti face cu salarii reintregite dar la nivelul anului 2008? In toate tarile invatamantul este prioritar, profesorul este respectat si o conditie ar fi sa fie bine platit, nu exceptional de bine, doar bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *