Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est s-a reunit la Botoşani

andr NE reunit la BotosaniConsiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est s-a reunit pentru ultima dată în acest an, miercuri, 12 decembrie, la Botoșani. Ordinea de zi a cuprins o informare privind stadiul implementării Programului Operațional Regional 2007-2013 în Regiunea Nord-Est, o informare privind stadiul activităților de planificare și programare pentru perioada 2014-2020, precum și alte hotârâri legate de buna funcționare a ADR Nord Est, obiectivele și programul de lucru al acesteia pentru anul 2013.

Din raportul asupra implementării Programului Operațional Regional a rezultat că au fost înregistrate până în prezent  la ADR Nord-Est 1196 cereri de finanțare, din care au fost contractate 438 de proiecte a căror valoare nerambursabilă solicitată însumează peste 637 milioane euro din cele 658,7 milioane euro alocate regiunii Nord-Est. Sumele rambursate solicitanților, în valoare de 248 milioane Euro, denotă un grad de absorbție de aproximativ 43 % din suma solicitată. Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est îndeplinește rolul de Organismul intermediar pentru implementarea Programul Operațional Regional 2007-2013, in conformitate cu Acordul cadru de delegare a atribuțiilor încheiat cu Autoritatea de Management pentru POR.  

 Pe lângă acest rol, în conformitate cu cadrul legal de reglementare a atribuțiilor, ADR Nord-Est elaborează Strategia și Planul de Dezvoltare Regională. Până în prezent au fost elaborate propunerile de proiect pentru analiza economico-socială și analizele SWOT și totodată se lucrează la prima propunere de Strategie de Dezvoltare Regionala Nord-Est 2014-2020. Toate documentele realizate vor fi postate pentru consultare pe pagina de internet a agenției www.adrnordest.ro , sectiunea Planul de Dezvoltare Regionala Nord-Est 2014–2020.

 Este un moment de reflecție pentru noi, atât din punct de vedere al evaluării activității noastre ca Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2007-2013, cât și prin prisma pregătirilor pentru perioada de programare 2014-2020. Am căutat întotdeauna ca relația noastră cu membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regională, să fie guvernată de respect, echitate și să fie reciproc avantajoasă. Considerăm că, în procesul de implementare a Programului Operațional Regional, am fost un partener corect pentru beneficiarii nostril din rândul CDR Nord-Est și nu numai, iar noi, la rândul nostru le suntem recunoscători pentru tot sprijinul acordat și pentru deschiderea la propunerile și proiectele noastre de viitor ”– a declarat Constantin Apostol, Director General ADR Nord-Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *