Vezi cine sunt noii parlamentari de Botoşani şi ce averi au!

Botoşaniul a trimis în Parlament 12 oameni care, la o primă lectură a declaraţiilor de avere depuse în momentul depunerii candidaturii, nu stau deloc rău cu banii.  BotosaniNews vă prezintă atât starea materială a noilor aleşi, cât şi câteva date persoanele despre aceştia.

Verginel GireadaUn deputat condamnat penal se situează în topul parlamentarilor bogaţi. Este vorba de fostul primar al comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru că şi-ar fi însuţit ilegal un teren. În declaraţia sa de eavere figurează nu mai puţin de 13 suprafeţe de teren, care la un loc însumează 633.000 de metri pătraţi, toate pe raza comunei Mihai Eminescu, pe care a condus-o. Interesant este că terenurile le-a achiziţionat în perioada de “boom” imobiliar”.  El mai deţine o vilă la Ipoteşti şi un apartament în municipiul Botoşani, dar şi bijuterii de 10.000 de euro. În declaraţia de avere a mai trecut şase utilaje agrigole, două tractoare şi un Hyundai. Deşi se plimbă cu un X5, acesta nu apare în declaraţie. Gireadă are şi o sumă de 275.000 de lei împrumutaţi către firma Company SRL. Gireadă vrea a devenit deputat din partea USL pe Colegiul Flămânzi. Gireadă a câştigat anul trecut 29.000 de lei ca primar şi 180.000 de lei din activitate agricolă. Acum el este administratorul public al comunei Mihai Eminescu. El nu are studii superioare, absolvind liceul în 2010. Este membru PNL.

Fostul lider PNL, Corneliu PopescuSenatorul PP-DD ales pe Colegiul Săveni- Darabani, Corneliu Popescu nu stă nici el prost cu averea. El deţine 15,76 hectare de teren agricol în zona Suliţa, 3,26 hectare de teren intravilan, jumătate de hectare de luciu de apă, dar şi 1.000 de metri pătraţi de teren la munte, în judeţul Suceava. El are, de asemenea, trei case la Suliţa, dar şi un spaţiu de producţie de 75.000 de metri pătraţi.

Popescu dispune şi de bijuterii în valoare de 5.000 de euro, dar şi de un plasament de 215.000 de lei la societatea Chinel Prodcom. El are şi două maşini- un IMS 465 şi un VW Bora, dar şi o barcă din fibră. El a obţinut, în 2011, 50.817 din salariul de la Loteria Română şi 73.000 venituri din agricultură.

Popescu are 51 de ani, iar în prezent este director executiv la Loteria Română, sucursala Iaşi.

A fost preşedinte PNL, însă a candidat din partea PP-DD.

Serban MihailescuSenatorul USL pe Colegiul Săveni- Darabani, Şerban Mihăilescu, are şi el cu ce se lăuda. El deţine un apartament în Bucureşti şi două case de vacanţă la Cornu (Prahova), dar şi un teren de 2.156 metri pătraţi tot la Cornu. Fostul secretar general al Guvernului are şiun BMW din 2005, dar şi bijuterii de 26.000 de lei.

Mihăilescu stă bine la obiecte de artă, tablocuri, dar şi obiecte de cult sau decorative, valoarea bunurilor depăşind 150.000 de lei. În conturi, el are 120.000 de lei, 45.000 de euro şi 5.500 dolari. Veniturile sale au fost, în 2011, de 62.500 lei de la Senat şi 28.000 de lei pensie.

Mihăilescu este acum senator UNPR. El are 68 de ani şi este de profesie inginer, absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti. 

A fost membru PDSR, PSD şi apoi a trecut la UNPR, candidând la propunerea acestei formaţiuni politice pe listele USL.

Viorel GrigorasSenatorul USL pe Colegiul Botoşani, Viorel Grigoraş, are trei apartamente, dintre care unul la Botoşani, unul la Constanţa şi unul la Iaşi. El dispune de 2,11 hectare de teren la Coţuşca, dar şi de bijuterii de 10.000 de euro.

În declaraţia de avere a menţionat că are trei maşini (un Hyundai Santa Fe, o lada Niva şi o Dacia Logan), însă el se plimbă cu un Mercedes Benz ML, înmatriculat pe firmă.

De asemenea, în declaraţia de avere nu figurează casa de la Alfa Land, şi ea cumpărată pe firmă.

Anul trecut, a câştigat 55.000 de lei din dividende de la RVG, firmă pe care o administrează. Grigoraş are 54 de ani şi este inginer mecanic.

Este membru PNL.

Mihai BaltaDeputatul USL ales în Colegiul 5 Botoşani, Mihai Baltă, are două terenuri, unul în municipiul Botoşani şi unul în Ştefăneşti, două terenuri agricole (18.700 şi 100.886 metri pătraţi), dar şi un hectar de pădure. Are un apartament şi două case (una în Botoşani şi una în Ştefăneşti) şi foloseşte o Dacia Logan.

El dispune, de asemenea, de o colecţie filatelică de 8.500 de euro, dar şi de depozite la bănci de 20.000 de lei şi 4.000 de euro.

A câştigat în 2011 31.000 lei de la Centrul de pregătire profesională şi 57.124 lei din expertize tehnice.

Baltă are 64 de ani şi este inginer electrotehnic.

A fost preşedinte al PSD Botoşani, în numele căruia a mai fost prefect şi de două ori deputat. A candidat din partea USL.

Tamara CiofuCandidatul USL la Colegiul 6 Botoşani, Tamara Ciofu, deţine un teren de 2.500 metri pătraţi în Botoşani şi un teren agricol de 7.500 metri pătraţi la Mihai Eminescu.

Ea are două apartamente în Botoşani, un apartament în Iaşi şi o casă în Botoşani. Are două maşini, un Matiz Daewoo şi un Suzuki, dar un depozit bancar de 10.000 de euro. Veniturile sale ca medic pediatru au fost, în 2011, de 48.517 lei.

Ciofu are 55 de ani şi este medic pediatru la Spitalul de copii din Botoşani.

Este membru PSD şi a fost director la Direcţia de Sănătate Publică.

Doina Federovici, vicepresedinte CJ
Doina Federovici

Senatorul USL din Colegiul Flămânzi- Dorohoi, Doina Federovici, care este acum vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, deţine un apartament în Botoşani, un teren agricol de 34.000 de metri pătraţi şi un autoturism Opel.

Ea a câştigat 12.890 de lei de la Serviciul Public Comunitar pentru Evidenţa Persoanelor.

Ea are 38 de ani, este licenţiată în drept şi este preşedinta organizaţiei de femei a PSD.

andrei dolineaschi la becDeputatul USL de pe Colegiul Dorohoi, Andrei Dolineaschi, are un apartament în Bucureşti şi trei maşini (Opel Corsa, Opel Vectra şi Mitsubishi Lancer). El a avut, în 2011, venituri de 50.784 de la Camera Deputaţilor.

Dolineaschi, care este preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, este la al doilea mandat. Are 37 de ani, este absolvent al Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii AI Cuza Iaşi şi a făcut master în Ştiinţe Politice, tot la Iaşi.

A activat doar în PSD.

costel sopticaDeputatul USL pe Colegiul Darabani, Costel Şoptică, are o casă şi un apartament în Botoşani, dar şi un teren de 2.000 de metri pătraţi tot în Botoşani.

Patronul de la Top Design foloseşte maşinile firmei (un Mercedes şi un Nissan), înregistrând anul trecut venituri de la firmă de 8.892 lei.

El are 45 de ani şi a lucrat ca profesor de fizică, înainte de a intra în afaceri.

Este membru PNL, partid în care s-a înscris în urmă cu doi ani.

Roxana AnuscaDe asemenea, deputatul USL în Colegiul Săveni, Roxana Anuşca, are un apartament de 88 de metri pătraţi în Botoşani, dar şi bijuterii de 8.000 de euro.

Concubina preşedintelui CJ, Florin Ţurcanu, are şi trei autoutilitare Mercedes Benz.

Ea a avut anul trecut venituri de 23.000 de lei din calitatea de consilier judeţean şi de expert parlamentar.

Roxana Anuşca are 37 de ani şi a lucrat ca profesor, înainte de a lucra pentru Florin Ţurcanu.

Este membru PNL.

Presedintele Partidului Forta Civica Botosani, Cristian Roman
Cristian Roman

Deputatul ARD în Colegiul 5 Botoşani, Cristian Roman, are două apartamente în Botoşani, un VW Passat din 2006.

El locuieşte într-o vilă care nu apare în declaraţia de avere, aceasta fiind proprietatea firmei sale. În 2011, a câşltigat 69.713 lei din funcţia de prefect al judeţului Botoşani.

Roman are 47 de ani, este inginer, iar după ce a pierdut funcţia de prefect a lucrat ca administrator la firma proprie.

A fost membru PNL, iar acum este preşedinte la Partidul Forţa Civică, câştigând mandatul sub sigla ARD.

liliana-mincaDeputatul PP-DD pe Colegiul Săveni, Liliana Mincă, are o casă şi un apartament în Bucureşti şi un autoturism Toyota. Fosta directoare a Loteriei Romane are şi bijuterii de 10.000 de euro, tablouri de 10.000 de euro şi depozite de 20.000 de euro. Ea nu şi-a menţionat veniturile de anul trecut. Mincă are 43 de ani şi a absolvit Facultatea de Management Financiar Contabil, Universitatea “Spiru Haret”.

A fost membru PC, apoi UNPR, iar acum a luat mandatul pe lista PP-DD.

4 thoughts on “Vezi cine sunt noii parlamentari de Botoşani şi ce averi au!

  1. Cum d.r.a.c.u. au putut botosenenii sa voteze persoane precum:
    – Serban Mihailescu alias Miki Spaga, un hot, nici macar nu are vreo treaba cu Botosaniul;
    – Verginel Gireada – un infractor;
    – Minca – o f.u.f.a.cu studii la Academia Copy&Paste;
    Ce se va alege oare din tara asta?

    1. penibil…nu ?….roxana…femeia lu ciobanu asta de Turcanu … .. ; Grigoras …seful de la RVG..un mare prost..am stat de vb cu el…habar nu are. Stiti de ce au iesit ratatii astia? ….va zic eu….pentru ca 75% din cei cu varsta 18-25 ani sunt repetenti ..nici macar nu au 12 clase, 25% si-a bagat pla si nu s-o mai chinuit; clasa mijlocie ( in ceea ce priveste varsta) si-au bagat demult pla si chiar ca nu se mai chinuie cu voturile stiu ca toti is niste hoti , si pensionarii 100% habar nu au pe ce lume traiesc; Daca ii zici la un pensionar ….”Vota-ti cu Grigoras ca el va da pensia inapoi ..sau… v-a mareste pensia „. … clar ca o sa-l voteze…lumea e penibila..si de aia o ajuns Romania unde e acuma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *