Botoşaniul va avea 12 parlamentari! Vezi cine a luat mandate pe ultima sută de metri!

parlamentul RomanieiBiroul Electoral Central a stabilit, marţi la amiază, coeficientul electoral şi a repartizat mandatele pe fiecare parlamentar în partea. Pe lângă cei nouă parlamentari aleşi direct prin votul populaţiei, cu 50% plus unu, în Parlament vor ajunge alţi doi deputaţi şi un senator.

Este vorba de senatorul Corneliu Popescu, care a candidat din partea PP-DD şi care a terminat pe locul al doilea. El a obţinut 17,88% din voturi în Colegiul 2 Senat Săveni- Darabani. Popescu a acumulat cel mai mare număr de voturi din PP-DD şi a obţinut mandat la redistribuire.

În aceeaşi situaţie se află şi fosta directoare a Loteriei Române, Liliana Mincă, care a candidat tot din partea PP-DD. Ea a obţinut cel mai mare număr de voturi dintre candidaţii PP-DD la Camera Deputaţilor. În Colegiul 3 Săveni ea a terminat pe 2 (cu 21,10%), după Roxana Anuşcă, însă intră în Parlament la redistribuire.

Norocos este şi candidatul ARD Cristian Roman. Fostul prefect pleacă în Camera Deputaţilor tot de pe locul 2, cu 3.157 de voturi obţinute în Colegiul 5 Botoşani. El a fost primul dintre candidaţii ARD la Camera Deputaţilor în funcţie de numărul de voturi.

Cei trei se adaugă parlamentarilor USL aleşi duminică cu 50% plus 1. Este vorba de Doina Federovici, Şerban Mihăilescu şi Viorel Grigoraş la Senat, dar şi Verginel Gireadă, Andrei Dolineaschi, Roxana Anuşca, Costel Şoptică, Mihai Baltă şi Tamara Ciofu la Camera Deputaţilor.

3 thoughts on “Botoşaniul va avea 12 parlamentari! Vezi cine a luat mandate pe ultima sută de metri!

  1. Rugaminte.
    Luati-l si pe Stelica Strugariu Iacob. Pe el cui il lasati .
    S-au o sa se ocupe cu redeschiderea Fabricii din Darabani.
    jos PDL sau ce a mai ramas din el.

  2. cel mai rusinos si nemeritat este fostul prefect!!!!! cea mai mare nedreptate facuta judetului nostru!!!!si ultimul cetatean fara scoala era mai bun decat acest Basist inrait!!! oare nu suferi bai Romane ca nu mai esti calare pe functia de prefect???? ai distrus ce era bun acolo!

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    felicitari domnule Flutur! ati tras tare sa iasa Roman care nici macar nu-i in PDL, in loc sa-l ajutati pe Alexandru care a muncit langa dumneavoastra atatia ani! si la locale pe cei care au tinut partidul i-ati bagat la coada si ati promovat valori noi gen Furtuna, Iavorinciuc…… cei din partid afara! \r\nacum sunteti presedintele unui partid care nu are nici un parlamentar, nici un primar de oras mai important , iar primari prin comune nu mai zic ca-s toti indreptati spre USL! Un partid care a scos mult sub media pe tara si care a fost batut mar in Botosani de partidul lui DOMNUL DAN! fac si un pariu cu dumneavoastra ca in 2 luni Roman fuge la PNL! ca e un fripturist tradator! asa ca domnule Flutur ati facut praf partidul asta intr-un an! oricum pregatiti-va in continuare sa reveniti la primarie….\r\nDom,nule Roman, sper sa reprezentati cu cinste in parlament rudele si prietenii .. ca la 3000 de voturi numai ei v-au votat! si mai vreau sa va spun ca in sectia de votare de pe Onicescu in cartierul in care ati stat, ati luat 45 de voturi, Cristescu 91 si Balta 500…..vecinii stiu de ce!!!!!! RUSINE!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *