Peste zece şcoli găsite fără planuri de pregătire suplimentară a elevilor

dragos cristea isj
Dragos Cristea

În jur de 15 unităţi de învăţământ din judeţ nu şi-au pus încă la punct programul de activităţi remediale, respectiv de pregătire suplimentară a elevilor din anii terminali. Problema a fost depistată în urma controalelor făcute de inspectorii şcolari, cele mai multe dintre şcolile aflate în această situaţie fiind din mediul rural. Controalele făcute în perioada 8 noiembrie- 7 decembrie au urmărit implementarea planurilor de măsuri privind ameliorarea rezultatelor la examenele naţionale, la nivelul unităţilor de învăţământ cu rezultate slabe.

Controlul a avut ca obiectiv cunoaşterea situaţiei concrete din fiecare unitate de învăţământ cu privire la existenţa şi mai ales la implementarea planului de măsuri privind ameliorarea rezultatelor la examenele naţionale, respectiv evaluarea activităţii manageriale destinate implementării planurilor de măsuri privind ameliorarea rezultatelor la examenele naţionale. Sunt câteva unităţi care au întârziat implementarea acestor planuri remediale, dar au fost consiliate de inspectorii teritoriali şi lucrurile au intrat pe un făgaş normal„, a spus Dragoş Cristea, purtătorul de cuvânt al IŞJ.

Reprezentanţii IŞJ sunt convinşi că din ianuarie toate unităţile de învăţământ vor avea implementate astfel de planuri de măsuri, în vederea creşterii promovabilităţii la examenele naţionale.

One thought on “Peste zece şcoli găsite fără planuri de pregătire suplimentară a elevilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *