Reţinuţi după ce au furat cupru în valoare de aproape 12.000 lei

tinar cu catuse pe mainiPatru indivizi au fost reţinuţi după ce au furat din Poligonul de tragere din Copălău. În urma cercetărilor întreprinse de către poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliție Rurală nr. 8 Flămînzi au fost identificaţi suspecţii de comiterea furtului comis în perioada 5 – 14 noiembrie 2012 în comuna Copălău.

Astfel poliţiştii au stabilit că  Constantin B., de 19 ani,  Florin B., de 20 ani,  Neculai C., de 27 ani şi Constantin R., de 21 ani, din oraşul Flămînzi  au sustras din căminele de distribuţie a reţelei electrice ale poligonului un transformator de putere şi 500 m cablu subteran, pe care apoi le-a topit, iar cuprul rezultat l-au valorificat la un centru de colectare, cauzând un prejudiciu total de 11.604,84 lei,  nerecuperat.

În data de 10 decembrie s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat faţă de cei patru suspecţi, luându-se şi  măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore în arestul I.P.J. Botoşani.

Suspecţii vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată în vederea luării faţă de aceştia a măsurii procesuale  a arestării preventive pentru o perioadă de 29 de zile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *