Mii de voturi nule la alegerile parlamentare. Minorităţile au fost votate şi ele

buletin de vot la alegerile parlamentareMii de voturi au fost anulate la alegerile parlamentare de duminică, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral de Circumscripţie. La Senat, au fost declarate nule nu mai puţin de 3.825 de voturi. Asta înseamnă că 2,6% dintre cei 146.987 alegători care au fost la vot au ieşit degeaba din casă.

La cemara Deputaţilor, numărul de buletine de vot nule a fost şi mai mare. Din cele 146.987 de persoane care au fost la urne, 4.202, adică 2,85%, au avut voturile anulate.

Foarte mulţi dintre alegători şi-au risipit voturile pe organizaţiile minorităţilor. Spre exemplu, Asociaţia Macedonienilor din România, care a participat la alegeri doar la Camera Deputaţilor, a obţinut 299 de voturi la Botoşani. De asemenea, Uniunea Democrată Trucă a primit 141 de voturi, Asociaţia Liga Albanezilor din România 168 de voturi, iar Uniunea Democrată a Tătarilor Turco- musulmani din România 119 voturi.

Paradoxal, şi Uniunea Bulgară din Banat a luat 104 voturi, în timp ce Uniunea Polonezilor din România a fost votată de 88 de persoane, iar Uniunea Democrată a Slovacilor şi Cehilor de 95 de persoane. Uniunea Croaţilor din România a primit şi ea 58 de voturi.

De altfel minorităţile au fost votate de 3.128 de persoane. Cele mai multe voturi le-a avut Forumul Democrat al Germanilor din România, cu 421 de voturi, şi UDMR cu 337.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *