Bugetul municipiului, rectificat cu peste 3,6 milioane lei

Consiliu localConsilierii locali s-au întâlnit, vineri, într-o şedinţă de îndată, pentru a vota un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local al municipiului Botoşani cu peste 3,6 milioane lei.

Reprezentanţii Primăriei Botoşani spun că s-a operat o nouă rectificare de buget, întrucât s-au încasat sume în conturile bugetului local pentru proiectele cu finanţare nerambursabilă care se derulează prin Fondul European de Dezvoltare Regională precum şi subvenţii de la bugetul de stat către bugetele locale necesare susţinerii derulării proiectelor finanţate din FEN postaderare.

Cuantumul total al subvenţiilor primite pentru susţinerea derulării proiectelor finanţate din FEN se ridică la aproape 690.000 lei, iar sumele primite de la UE în contul plăţilor efectuate se ridică la peste 2,9 milioane lei.

O parte din fonduri se va duce pe proiectul de asfaltare, o parte pentru studiile tehnice pentru reabilitarea termică a blocurilor. Ca să ajungem în faza de implementare, avem nevoie de proiectul tehnic pentru reabilitarea termică şi suntem în faza în care realizăm proiectele tehnice şi audit-ul energetic pentru acest pachet de măsuri, urmând ca ulterior să intervenim pe faza de implementare„, a precizat primarul Ovidiu Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *