Corneliu Popescu: Alianţele, … nunţi mincinoase !

Candidatul PP-DD pentru funcţia de senator în Colegiul 2 Săveni- Darabani, Corneliu Popescu, îşi prezintă punctul de vedere cu privire la modul de funcţionare a alianţelor politice, dar şi cu privire la modul în care este gestionată, în acest moment, România.

In toata istoria, aliantele au fost intelegeri pentru razboi. In istoria noastra recenta, mai ales cea politica USD, CDR, PSD-PC, DA, PDL-UNPR, USL, ARD, au fost si sunt aliante pentru razboi politic si furat.

Asa se vede la acest moment.

Astea sunt rezultatele, vizibile cu ochiul liber, asta se simte.

Romania a ajuns in aceasta situatie prin guvernarea acestor aliante. Situatia acestei tari si acestui judet se vede si mai clar in campaniile electorale. O populatie, majoritar saracita, flaminzita, infrigurata, dezbracata si mai ales dezorientata si manipulata ne induioseaza. Noi nu vom reclama cum spre exemplu, persoana asa zis “..importanta de la judet” le arunca, de pilda, cetatenilor din Ripiceni, paine, salam si bidoane de “votca”.

Nu vom reclama, pentru ca nu vrem sa ne rasucim singuri cutitul in rana. Tuturor celor din functii publice inalte trebuie sa le fie rusine pentru situatia in care au ajuns romanii. Dar , cand vine vorba despre amenintari de genul : „… bai daca nu votati cu useleu, nu va mai dau un ban la primarie…!”, acest lucru nu poate fi trecut cu vederea , nu poate fi acceptat sau iertat sub nici o forma. Romania, tara ce a aderat la U.E. de 5 ani, tara angajata ca avand o democratie consolidata, cu institutii abilitate functionale, poate accepta astfel de actiuni??!! Faptele presedintelui CJ- Botosani in orice tara a U.E ar fi sanctionate si pedepsite imediat.

Obligarea prin amenintare si compromis a primarilor, viceprimarilor si consilierilor locali din colegiul 3 Saveni si 4 Darabani de a sprijini USL-ul, de a se afisa, fara a candida sau a-si da un acord de vointa, pe benere indiferent de culoarea politica , presiunile facute pt a obtine rezultate peste 50% sunt abuzuri si reprezinta un atentat grav la democratie.

 De ce nu este arestat ??!! Daca institutiile abilitate ale statului vor tolera aceste fapte, pe motiv ca nimeni nu face o plangere sau cetatenii nu aduc dovezi se creeaza si perpetueaza ideea ca in Romania nu se poate face nimic. Cetateni simpli, profesori, medici sau functionari nu vor mai lua atitudine nu vor mai avea reactie.

Vor fi complet ingenunchiati. De fapt cetateanul nici nu ar trebui obligat sa se revolte. 

A trai in Romania nu ar trebui sa insemne a te revolta in permanenta. Faceti domnilor, din institutii abilitate pentru-ca dovezile le stiti, le aveti si avem martori care ar trebui doar aparati de institutia protectiei martorului. Nici presa a patra putere nu spune ce stie; asteapta ca populatia sa se revolte. Asteptati sa consemnati o noua revolutie??!!               

Romania toata este paralizata de metodele de jaf si spaga organizate de sus de la nivel national. Bugetele se fundamenteaza pe anumite oportunitati, necesitati si valori iar dupa aprobare se cheltuie dupa bunul plac al fiecaruia.

De ce bugetul tarii si al oricarei institutii nu are aceeasi “ lista unica” de bunuri servicii si chiar investitii de referinta necesare cu preturi maximale obligatorii??!!        

R: pentru a se fura peste 60% din banii publici. Si atunci de unde sa fie bani pt salarii, pensii sau cofinantarea proiectelor.

De ce nu se unifica cele doua sisteme de gestionare a terenurilor??!!; parcele in primarii si blocuri fizice reale in APIA.     

R: pentru ca proprietarilor de teren sa le fie lehamite sa-l mai detina.

De ce codul de identificare APIA – european al fermierului nu este luat in considerare de fiscul ramanesc ca si cod fiscal??!!     

R: pt ca nu se vrea fiscalizarea primei vanzari!! Din acest motiv, Romania nu poate primi peste 350 EURO/ ha suma de sprijin din partea U.E. Nu este aceasta o crima??!!

 De ce politica de acces la fonduri de dezvoltare nu are la baza modelul de ferma mica ??!!

  Ce se vrea cu cei 48% din rural??!! Unde se vor intoarce milioane de romani plecati in strainatate??!!. Solutia este modelul standard avizat, autorizat si licentiat cu valori intre 20.000 euro – 100.000 euro cum ar fi : crestere a bovinei 20 -50 capete; crescatorii de porci 100-300 capete ; pasari 1000-2000 capete; solarii, livezi mici, culturi de nisa etc.

De ce nu se finalizeaza sistemul unic de informare??!!

 R : pentru ca cetatenii sa poata fi purtati pe drumuri dupa aprobari , adeverinte , dosare de subventie , dosare de ajutor social , caldura si cate si mai cate. Pentru a consuma sute de mii de topuri de hartie pe care institutiile le cumpara cu minim 27 lei in conditiile in care se gasesc in orice depozit cu 9 sau 10 lei topul.

Pentru ca romanii sa poata fi mentinuti intr-o masa de manevra cu ajutorul careia se castiga puterea politica.

Intreb USL: “- nu credeti ca va asumati o mare povara??!!” .

Interventia mea de fapt vrea sa clarifice cateva lucruri.

In primul rand ca solutii de a iesi din aceasta situatie sunt si ele sunt extrem de simple insa au la baza oprirea  jafului organizat de la nivel central , eliminarea birocratiei legislative si masuri de incurajare a corpului functionarilor statului de asi schimba atitudinea si actiunea din “ a incurca” in “ a ajuta , a sprijini si clarifica” .

In al doilea rand , pe toata perioada campaniei, pe langa faptul ca cetatenii au fost amenintati si speriati pentru a nu se intalni cu noi, am suportat rusinea ca presedintele CJ- Botosani este din Sulita.

Vreau, de aceea sa ma delimitez clar de metodele, actiunile si faptele acestiua si ca mine sunt foarte multi din com Sulita care o fac.

 In ultimul rand , confirmand ca oricand ai de invatat, voi reproduce pe scurt, cum mi-a explicat mosul Andrei, dintr-un satuc din nordul judetului, care la cei 82 de ani, spunea cam asa: “- …Dom’ Popescu, aliantele astea au fost si sunt ca niste nunti … mincinoase. Ei profita de bunul simt al romanului, care nu a mers niciodata contra. Romanii au mers cu buna credinta si sinceri cu nunta. Doar ca ei imediat ce si-au atins scopul, divorteaza , copii rezultati raman pe drumuri ,ei dau vina mire pe mireasa , mireasa pe socri si invers iar nuntasii raman cu buza unflata si se intreaba de ce or fi participat si platit??!!”. Ca mare dreptate are mosul Andrei.

Pentru a face un bine este nevoie doar de consens sau intelegere. Eu va doresc tuturor gand bun si lumina.     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *