Liderul PDL Botoşani: Preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din judeţul Botoşani nu au fost numiţi pe aceste funcţii conform legii

catalin flutur si dan humelnicuLiderul PDL Botoşani, Cătălin Flutur, acuză faptul că preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din judeţul Botoşani nu au fost numiţi pe aceste funcţii conform legii. Flutur susţine că preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare sunt persoane apropiate USL şi îi atenţionează că va face toate demersurile ca aceştia să răspundă în faţa legii, dacă nu-şi fac treaba în secţiile de votare.

Potrivit liderului PDL, tragerea la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare s-a făcut cu o zi mai devreme decât prevede legea, astfel că ARD nu a participat ca să poată să-şi spună punctul de vedere.

Sunt salariaţi ai primăriilor respective, sunt salariaţi ai Consiliului Judeţean, sunt soţ sau soţie din membrii de partid din USL. Tragerea la sorţi s-a făcut pe 23 noiembrie şi nu 24 cum era legal, şi nu am avut posibilitatea să participăm la presupusa tragere la sorţi, că nu s-a mai făcut o tragere la sorţi. Am rezerve mari faţă de mulţi preşedinţi şi locţiitori ai secţiilor de votare. Şi o să dau şi un exemplu: domnul Costică Holcă, fostul şef al Poliţiei Botoşani, pe care toată lumea îl vede la sediul USL zi şi noapte, care organizează reţele ce stau în jurul secţiei de votare, acum este locţiitor la o secţie de votare„, a precizat Flutur.

Potrivit liderului PDL, lista nu a mai putut fi contestată pentru că termenul de depunere a contestaţiilor expirase.  

„A urmat sâmbătă şi duminică şi nu am mai putut face contestaţii. Nu s-a respectat legea când au fost numite aceste persoane. În momentul de faţă, ei sunt autorităţi de stat. Ei se supun legilor româneşti. Este un mare pericol pentru dumnealor să joace numai o carte”, a adăugat Flutur.

De altfel, liderul PDL a anunţat că ARD va avea observatori în toate comunele şi oraşele din judeţ.

 „Vom avea oameni pregătiţi peste tot să face aplângeri penale celor care încalcă legea electorală în ziua votului. Dorim ca apelurile noastre, făcute atât celor din Poliţia Română, cât şi procurorilor, să nu rămână fără ecou„, a mai spus Cătălin Flutur.

One thought on “Liderul PDL Botoşani: Preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din judeţul Botoşani nu au fost numiţi pe aceste funcţii conform legii

  1. Fluturas – fost edil face acuzatii stil Macovei – cu o saptamina inainte ,,stie” el ca se vor savirsi grave fraude, ca presedintii sectiilor de votare nu au fost numiti tocmai legali , etc,etc.
    Am si eu o intrebare: de unde stie domnul Flutur ca presedintii si loctiitorii nu au fost numiti legal? Noi stim ca da, s-au respectat prevederile legale.
    Singura DOVADA care ar putea sa o detina este urmatoarea: ca actualii presedinti si loctiitori nu mai sunt cei pe care-i nominaliza domnia sa si, deci,
    nu mai are controlul asupra procesului electoral. Ce trebuie sa intelegem noi:
    ca pina acum erau numiti doar presedinti si loctiitori loiali PDL?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *