Gabriel Alecsandru: Îmi doresc ca deputat să fiu prietenul tinerilor, să fiu un sprijin pentru ei…

Candidatul ARD la un mandat de deputat în Colegiul 6 Botoşani, Gabriel Alecsandru, a ţinut să-i felicite, de ziua lor, pe tinerii voluntari care se implică în diferite proiecte derulate la nivelul municipiului Botoşani.

Alecsandru a notat pe blogul său personal că anul 2000 este unul important pentru el, care include şi implicarea sa în diferite proiecte alături de alţi tineri.

„Anul 2000 a fost și pentru mine deschizător de drumuri. În acel an am intrat în politică, a fost anul când am devenit student și tot atunci, mi-am cunoscut jumătatea, împreună cu care am o fetiță de 3 ani și acum, o așteptăm pe a doua fiică a noastră.  Pot spune că a fost și anul în care am început să mă implic și să organizez alături de alți tineri evenimente dedicate nouă, acțiuni de caritate prin care am dorit să-i ajutăm pe bunicii noștri, pe copiii mai puțin favorizați de soartă. Constat cu bucurie și cu satisfacție, mai ales în ultimii ani, dezvoltarea și în Botoșani a unor proiecte de voluntariat în care sunt implicați foarte mulți tineri dornici de afirmare, cu idei, îndrăgostiți de muncă”, notează tânărul consilier judeţean pe blogul personal.

Acesta mai adaugă că îşi doreşte, în cazul în care va deveni deputat, să organizeze cât mai des întâlniri cu tinerii pentru a fi la curent cu activitatea acestora, cu proiectele lor, pentru a le putea sprijini. El a mai spus că experienţa proprie i-a dovedit, în timp că voluntariatul practicat de tineri oferă o perspectivă mai largă asupra viitorului.

„Așa cum lectura ne dezvoltă vocabularul, voluntariatul naște experiență și, practicat la vârsta la care eu am început politica, poate chiar mai devreme, dezvoltă orizontul alegerilor profesionale. Sunt lucruri pe care le spun din propria experiență pentru că am lucrat cu mulți tineri, am desfășurat până la 31 de ani, cât am acum, activități de voluntariat pe diferite domenii de activitate. Am făcut-o pentru că am simțit asta, iar a face cu suflet e prima condiție în a fi voluntar! Și o voi mai face! Îmi doresc chiar, ca viitor deputat, să organizez periodic întâlniri cu tinerii pentru a fi permanent în contact cu propriile lor idei și proiecte pentru că-mi doresc să-i sprijin, să fiu prietenul lor. Preocuparea pentru cei din jur, precum și pentru diferite subiecte cu impact comunitar este o altă motivație a voluntarului. Practica activităților de voluntariat, și acum vorbesc iarăși din experiențele proprii, oferă tânărului abilități noi pentru un posibil viitor loc de muncă, îi deschide oportunități și perspective noi, îi dezvoltă o atitudine și o viziune asupra vieții. Poate fi considerat, dacă vreți un fel de școală, o altfel de școală, pentru că înveți, te dezvolți și la un moment dat, împărtășești altora din cele acumulate în timpul în care ai învățat”.

Gabriel Alecsandru a participat, miercuri seară, la Gala dedicată premierii celor mai activi tineri voluntari, eveniment organizat de Direcţia Judeţean de Sport şi Tinert cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntariatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *