Primarii vor trebui să transmită listele pentru alegeri la birourile electorale până joi

videoconferintaPrimarii unităţilor administrative din judeţul Botoşani vor trebui să transmită până pe 6 decembrie către birourile electorale listele întocmite pentru alegerile parlamentare. Anunţul a fost făcut, miercuri, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii, de către ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa.

Listele electorale se întocmesc conform Legii 35. Avem două liste electorale: una permanentă şi una suplimentară. Listele au fost reactualizate de primari şi urmează această ultimă etapă, în care trebuie să pună la dispoziţia birourilor electorale a secţiilor de votare lista pentru alegeri în două exemplare„, a spus Duşa.

Acesta a precizat că listele electorale nu se mai afişează, potrivit unei directive europene.  De asemnenea, Duşa a mai spus că persoanele aflate în vacanţă în străinătate nu pot vota acolo deoarece votul trebuie exercitat doar în colegiul unde persoana îşi are domiciliul.

One thought on “Primarii vor trebui să transmită listele pentru alegeri la birourile electorale până joi

  1. Care ar fi directiva aceea europeana ? Aceste informatii sunt publice sau nu ? Sau iarasi pun primarii pe liste si morti si …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *