Deţinuţii, învăţaţi de pompieri cum să prevină şi să stingă incendiile

Penitenciarul Botoşani, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” Botoşani, demarează un proiect privind instrucţiunile pe care persoanele private de libertate trebuie să le aplice în cazul producerii unor calamităţi naturale.

În acest sens, în data de 5 decembrie, un număr de 50 de persoane private de libertate vor participa la un seminar privind protecţia civilă şi prevenirea şi stingerea incendiilor. Activitatea de informare, desfăşurată sub coordonarea a doi ofiţeri specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, presupune prezentarea tehnicilor specifice şi distribuirea de pliante şi materiale privind modul de reacţie în caz de cutremur, incendii şi alte dezastre naturale.

Demersurile întreprinse de către specialiştii celor două instituţii urmăresc creşterea gradului de conştientizare a persoanelor private de libertate privind riscurile la care s-ar putea expune la un anumit moment şi într-un anumit loc, precum şi măsurile de protecţie şi comportamentul pe care ar trebui să le adopte în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.

Astfel de activităţi se vor desfăşura periodic, în baza Protocolului de colaborare încheiat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, cu scopul principal de creştere a gradului de informare a persoanelor private de libertate privind prevenirea şi modul de acţiune în cazul producerii unor situaţii de risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *