Vezi rezultatele preliminare ale comisiei care a anchetat cazul bebeluşului mort la câteva ore după naştere!

bebelus mort in maternitatea BotosaniAncheta internă la Maternitatea Botoşani după ce un nou-născut a murit la câteva ore de la naştere a stabilit că nu a fost culpă medicală. Medicul Gina Puflea, coordonatorul Maternităţii Botoşani, a declarat însă că rezultatele sunt preliminare şi că trebuie ca şi anatomia patologică să îşi spună cuvântul după examenul microscopic.

Comisia de anchetă a fost formată din patru persoane, respectiv un medic ginecolog, un medic neonatolog, un medic anatomopatolog şi asistentul şef al spitalului. Ancheta internă a fost declanşată după ce părinţii bebeluşului mort au acuzat cadrele medicale de culpă medicală.

În urma anchetei interne nu s-au descoperit leziuni care să inculpe traumatism obstetrical. Atunci mergem pe ideea că fătul a avut un cordon ombilical scurt şi a fost o suferinţă fetală din cauza acestui cordon scurt. Sunt date preliminarii. Comisia nu a dat încă verdictul final. Deocamdată nu se poate lua vreo măsură, pentru că se aşteaptă şi rezultatele examenului microscopic, care ar putea dura şi trei luni”, a precizat Gina Puflea.

Bebeluşul a murit în urmă cu aproape două săptămâni. Şi Poliţia a deschis o anchetă.

Bebeluş mort în Maternitate, la câteva ore după naştere. Părinţii acuză cadrele medicale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *