Interviu! Gabriel Alecsandru: Vreau să fiu respectat pentru faptele pe care le-am făcut și le voi face face pentru Botoșani

Candidatul ARD pentru funcţia de deputat în Colegiul 6 Botoşani,l Gabriel Alecsandru, este preşedinte al organizaţiei de tineret a PDL. El subliniază, într-un interviu acordat BotosaniNews, care sunt motivele care îl determină să candideze.

gabriel alecsandruNu sunteţi prea tânăr pentru o candidatură în Parlament?

Am 31 de ani. Consider că până la vârsta aceasta am urcat treaptă cu treaptă, mi-am construit cariera cu forțe proprii. Sunt inginer, am fost trei ani director la Serviciul Județean de Metrologie, timp în care am adus bani pentru reabilitarea sediului, lucru care trebuia făcut demult acolo. Eu îmi consider vârsta un avantaj în această competiție electorală pentru că lumea s-a săturat de actuala clasa politică. Asta o arată sondajele. Românii vor oameni noi în Parlament,  iar tinerii cu inițiativă, de acțiune pot constitui o alternativă la cei care până acum doar au dormit. Îmi doresc foarte mult să arat că parlamentarul român poate să-i reprezinte cu adevărat pe români, iar asta înseamnă să le oferi oamenilor respect. Pentru mine respectul acordat cetățenilor înseamnă ca oamenii să aibă condiții mai bune de trai, adică drumuri asfaltate, apă în comună, posibilitatea de a-și găsi o slujbă decent plătită la ei acasă. Românii trebuie să râmână în țara lor!

Cât contează sprijinul unui partid în această competiţie electorală pentru un candidat?

E foarte important să fii susținut de un partid politic care vine în fața electoratului  cu o ofertă politică bună care să fie adresată tuturor categoriilor sociale. De când mă știu,  am fost un om de dreapta, nu mă pot asocia cu politica partidelor de stânga. Lucrez în mediul privat, câștigându-mi existența de foarte tânăr, sunt un om activ. Am ajuns consilier județean la al doilea mandat datorită partidului, putând astfel să iau parte la deciziile importante pentru dezvoltarea județului și să mă opun când USL, care conduce acum Consiliul Județean, a abuzat de banul public orientându-l spre manifestări populiste.  Tot partidul, și chiar domnul președinte, Cătălin Flutur a dorit ca eu să candidez pentru un mandat de deputat într-un colegiu din Botoșani, dumnealui fiind de aceeași părere că este nevoie de o schimbare în ceea ce privește actuala clasă politică. Candidez în Colegiul 6 Botoșani din partea ARD, dar vreau să reprezint interesele tuturor botoșănenilor, vreau să sprijin  proiectele tuturor primarilor din județ indiferent de culoarea lor politică. Candidezi din partea unui partid politic, dar ești parlamentar pentru toți primarii, pentru tot județul.

USL mizează în această campanie electorală pe greşelile partidului din care faceţi parte. Consideraţi că vă dezavantajează asta?

E o mare greșeală din partea dumnealor pentru că ei guvernează țara de 6 luni și, în timpul aceasta, nu au făcut decât să crească enorm prețurile. Nu au adus nicio investiție care să creeze locuri de muncă oamenilor, dar în schimb, un litru de ulei a ajuns să coste aproape 10 lei, iar ei se laudă în continuu cu întregirea salariilor prin aplicarea celor 8 procente. Cât înseamnă acest lucru la nivelul la care a ajuns inflația la ora actuală??? Întregirea salariilor e o minciună promovată pe niște bannere uriașe care au costat o grămadă de bani. E drept că și PDL  a greșit la vremea lui pentru că a luat această măsură nepopulară de a taia din salariile bugetarilor, dar a făcut-o aflându-se într-o situație limită. Între a fi dat afară și a lua un salar un pic mai mic, ce alegi? PDL a ales răul cel mai mic, chiar dacă nici mie nu mi-a plăcut această idee, fiind la ora aceea bugetar ca director la Serviciul Județean de Metrologie. Am fost afectat și eu de această măsură și le înțeleg supărarea românilor, de aceea n-am să repet aceste greșeli. Îmi cer eu scuze în numele PDL-ului față de botoșănenii care au fost afectați de aceste măsuri și îi apreciez pe aceia care au înțeles perioada grea prin care trece România.  Nu am fost în Parlament când s-a luat această măsură și nici nu o voi susține  pe viitor. Vreau să fiu un deputat, prieten al botoșănenilor!

Cine v-a creat strategia de campanie, care diferă de a celorlalţi candidaţi ARD?

Campania mea electorală se bazează pe trei cuvinte care înseamnă foarte mult: Respect,  Familie, Speranță. Sunt, dacă vrei, valorile în care românii încă mai cred, iar eu am fost crescut și educat în spiritul lor. Vreau să redau românilor speranța în a-și putea educa și crește copiii aici, acasă. Românii au nevoie de speranța că vor putea trăi decent în țara lor. Sunt tânăr, am o familie frumoasă care mă susține în tot ceea ce fac. Am o fetiță de trei ani care în luna februarie va avea o surioară și vreau pentru ele, așa cum îmi doresc pentru întreaga lor generație, un viitor mai bun. Vreau, așa cum am fost educat din familie, să ofer respect oamenilor, iar asta înseamnă, la rândul meu să fiu respectat de ei pentru faptele pe care le fac pentru Botoșani. Vreau ca oamenii să mă țină minte ca un parlamentar activ, un politician cu inițiativă.

Şi familia?

Consider că familia are un rol important în viața unui om. Am fost crescut în spiritul acestei valori. Sunt tânăr și familist, îmi iubesc familia și vreau ca oamenii să cunoască acest lucru. Îmi doresc să promovez cultul familiei în rândul oamenilor. În ultimii ani oamenii se despart locuind la mii de kilometrii depărtare pentru a-și găsi traiul decent pe care-l merită. Copilașii sunt lăsaţi în grija bunicilor pentru că mama sau tata a plecat la muncă în străinătate. Nu e normal! România trebuie să revină la valorile cu care s-a format, iar familia, de când mă știu, este una esențială pentru ea. Românii au cele mai frumoase sărbători, de Paști și  de Crăciun, pentru că sunt petrecute în familie. Eu ca viitor deputat vreau să redau românilor speranța în consolidarea acestor valori…

Spuneţi-mi, pe final, două dintre priorităţile pe care le veţi avea ca viitor deputat pentru judeţul Botoşani?

E greu să aleg doar două dintre ideile pe care vreau să le pun în practică în caz că botoșănenii vor alege să fie reprezentați de un tânăr. Cert e că vreau ca tinerii, copiii să aibă mai multă susținere în Parlament. Vreau să lupt pentru drepturile lor. Pentru copiii vreau să promovez o inițiativă legislativă, probabil prima pe care o voi avea ca deputat, de a mări alocația de stat pentru că nu e normal, în condițiile în care inflația a cunoscut o creștere-record pentru ultimii ani, aceasta să fie tot 42 lei. Cu tinerii voi avea cât mai multe întâlniri pentru că vreau să le cunosc și să le susțin proiectele pe care le au, să-i ajut în a se dezvolta pe cont propriu. Vreau să promovez chiar o inițiativă legislativă prin care tinerii să fie ajutați să-și deschidă o afacere iar pentru cei care încă studiază, voi acorda anual una, două burse de merit pentru cele mai bune rezultate la învățătură. Nu vreau să fac multe promisiuni ci doar ceea ce știu că pot și o să reușesc. Sigur că vreau ca bunicii noștri să aibă pensii mai mari și voi susține orice proiect legislativ care prevede acest lucru.Voi continua desigur și acțiunile de caritate pe care le-am făcut și până acum. Îmi place să ajut oamenii! Ceea ce îmi doresc foarte mult, e ca oamenii să mă cunoască drept un parlamentar activ și implicat în viața comunității. Știu, asta depinde doar de mine și voi arăta că pot fi așa!  Trebuie doar să am votul oamenilor care își doresc, cu adevărat, o schimbare a actualei clasei politice!

4 thoughts on “Interviu! Gabriel Alecsandru: Vreau să fiu respectat pentru faptele pe care le-am făcut și le voi face face pentru Botoșani

  1. Perdantii care te sustin, vor avea o mare deceptie cu tine.
    Respectul se dobandeste ,nu se cerseste…
    Cea mai mare realizare politica a ta este functia de consilier judetean, cu care nu scapi nici un prilej sa te lauzi…e prea mare si palaria asta…lasa pe altii…

    1. Care minciuni? Daca dai un search pe google.ro o sa gasesti tot ce a facut acest tanar pentru botosaneni si vei ramane placut surprins. Chiar merita respectat.

  2. Imi place acest tanar. Are initiativa si se vede ca doreste sa faca ceva pentru comunitate. Iar cel mai important, pe langa proiectele sale ne ofera respect. Ati castigat votul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *