Marş al solidarităţii, organizat de Fundaţia Star of Hope

Marsul solidaritatii Star of Hope la BotosaniVoluntarii Fundaţiei Star of Hope au organizat, luni, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoşani, Marşul Solidarităţii, cu ocazia Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi. Marşul, la care au luat parte circa 100 de copii şi adulţi, a pornit de la Muzeul Judeţean şi s-a derulat până în zona Teatrului Mihai Eminescu.

Vrem să aducem în atenţia comunităţii nevoia şi importanţa respectării drepturilor copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi conform Convenţiei O.N.U privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, document semnat şi asumat de ţara noastră”, a spus Denisia Avasiloaie de la Star of Hope.

Cu prilejul acestui eveniment, a fost prezentat un memoriu care a adus în atenţie principalele aspecte privind drepturile copiilor cu dizabilităţi, barierele pe care aceştia le întâmpină cât şi posibilele căi de acţiune. S-a accentuat nevoia implicării autorităţilor locale în susţinerea serviciilor sociale destinate copiilor cu dizabilităţi şi părinţilor acestora. Lipsa fondurilor alocate poate determina desfiinţarea serviciilor existente, crescând riscul marginalizării, excluziunii sociale, a discriminării copiilor cu dizabilităţi.

One thought on “Marş al solidarităţii, organizat de Fundaţia Star of Hope

  1. Felicitari pentru initiativa! Data viitoare poate ne unim mai multi la astfel de marsuri! Impreuna vom fi mai puternici!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *