Cei 18 contrabandişti arestaţi săptămâna trecută rămân în arest. Vezi numele lor!

Cei 18 contrabandişti de ţigări care au fost arestaţi după descinderile de marţea trecută ale procurorilor DIICOT rămân în arest. Curtea de Apel Suceava a respins, la sfârşitul săptămânii trecute, recursurile făcute de liderii celor cinci reţele de contrabandişti, dispunând cercetarea acestora în arest preventiv.

Cei arestaţi sunt: Rotaru Silvia, Mreană Gheorghe, Timofte Ovidiu, Chirilă Eugen, Chirilă Vasile, Manole Vasile Mugurel, Şalabină Vasile, Şalabină Daniel Marian, Popa Dumitru şi Feraru Romică, dar şi maniuc Constantin Dragoş, Crăciun Mihai, Andriciuc Andrei Dimitrie, Ehupov Mădălin Gabriel, Şuleap Andrei Bogdan, Sandu Marius Gabriel, Moloman Ionel şi Tablan Alexandru Iulian.

În urma perchezitiilor au fost indisponibilizate 14 autoturisme, dar şi 116.000 lei, 4.300 de euro si 2.150 de grivne.

Vă reamintim că cele peste 35 de descinderi au avut loc, marţi dimineaţă, în mai multe locuinţe din Botoşani, în cadrul unei acţiuni organizate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)- Biroul Teritorial Botoşani, cu sprijinul poliţiştilor din Botoşani şi Iaşi, poliţiştilor de frontieră din Iaşi şi Botoşani, lucrătorilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, dar şi a brigăzilor din Iaşi, Bacău şi Bucureşti, precum şi a jandarmilor din Botoşani, Suceava şi Bacău.

Poliţiştii fac percheziţii la locuinţele unor suspecţi de contrabandă cu ţigări atât din municipiul Botoşani, cât şi din Dorohoi, Darabani, Curteşti şi Mihăileni.

Descinderile au loc şi în Iaşi, Suceava şi Bacău. În total sunt 98 de perchezitii şi 92 de persoane urmează să fie aduse la audieri la Botoşani.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2011- 2012, cinci grupări infracţionale specializate în contrabanda cu ţigări, care au acţionat pe raza judeţelor Botoşani, Iaşi, Bacău, Suceava şi a municipiului Bucureşti, au introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal, 360.000 de pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina.

One thought on “Cei 18 contrabandişti arestaţi săptămâna trecută rămân în arest. Vezi numele lor!

  1. …Hai pariu ca astia sunt aia mici, ce trebuiau executati ??? sa vezi ce o sa continue invazia pe piata a tigarilor, din exterior !!! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *