Academicianul Solomon Marcus a primit diploma de cetățean de onoare al municipiului Botoșani de la primarul Portariuc

solomon marcus
academicianul Solomon Marcus

Academicianul Solomon Marcus a primit, sâmbătă, diploma de cetățean de onoare a municipiului Botoșani de la primarul Ovidiu Portariuc. Evenimentul a avut loc în cadrul Conferinței Naționale de Matematica -120 de ani de la nașterea academicianului Octav Onicescu, găzduită de județul Botoșani.

Părinţii academicianului Solomon Marcus sunt originari din judeţul Botoşani. Solomon Marcus este un nume de rezonanţă al şcolii româneşti de matematică care continuă seria iluştrilor predecesori Octav Onicescu, Dimitrie Pompeiu, Ion Barbu, Grigore C.Moisil.

 „Dacă e să găsesc o motivare a acestui act, mă gândesc la faptul că, într-adevăr, unul din părinții și bunicii mei spirituali vin din aceste locuri. Octav Onicescu este unul dintre ei, dar am bunici spirituali din județul dumneavoastră, de la nașterea căruia se vor împlini anul viitor 140 de ani. Este vorba de Dimitrie Pompeiu, din comuna Broscăuți. Mă simt foarte onorat și îndatorat în același timp pentru această distincție și vă promit că voi rămâne cu fidelitate atașat de Botoșani„, a spus Solomon Marcus.

One thought on “Academicianul Solomon Marcus a primit diploma de cetățean de onoare al municipiului Botoșani de la primarul Portariuc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *