Idee pentru 1 Decembrie lansată de consilierul județean Gabriel Alecsandru

Tinerii din echipa de campanie a candidatului ARD la un mandat de deputat în Coelgiul 6 Botoșani, Gabriel Alecsandru, au oferit botoșănenilor prezenți la manifestările dedicate zilei de 1 decembrie din Centrul Istoric, ecusoane cu tricolorul.

Alecsandru a declarat că le-a interzis tinerilor să poarte în aceasta zi vestele de campanie sau să le spună oamenilor din  partea cui a fost oferit acest simbol național. Singurul mesaj acceptat de consilierul județean, prezent la manifestările dedicate Zilei Naționale împreună cu soția și fiica lui, a fost urarea tradițională de la mulți ani. „Tinerii din echipa mea de campanie au împărţit, astăzi, ecusoane cu însemnul naţional fără să pomenească însă oamenilor că le sunt dăruite din partea mea. Le-am interzis tinerilor să îmbrace vestele de campanie tocmai pentru a nu crea legături între 1 decembrie şi campania mea electorală. Vreau doar ca, de 1 Decembrie, românii să simtă că e ziua lor, acest gest fiind un mod poate inedit de a le spune LA MULŢI ANI!”, a declarat Gabriel Alecsandru, candidat la un mandat de deputat în Colegiul 6 Botoșani.

Acesta a mai precizat că inițiativa pornește din faptul că-și dorește ca botoșănenii să aibă o tradiție din a-și oferi mici daruri cu simbolurile naționale în această mare zi. „Aşa cum de 1 martie primim şi oferim mărţişoare, de ce nu am dărui celor dragi, de 1 Decembrie acest simbol naţional care este tricolorul. Vreau ca gestul de azi să devină o tradiţie pentru Botoşani, pentru ţară. Vom continua astfel de acțiuni și în anii următori”, a mai spus Alecsandru care este de părere că în această zi toți românii ar trebui să-și agațe de fereastră un steag.

Gabriel Alecsandru a venit la parada dedicată zilei de 1 Decembrie împreună cu soția și fetița lui. Micuța, Ilinca-Maria de doar 3 anișori a depus alături de celelalte personalități ale Botoșaniului, un buchețel de flori în culorile drapelului național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *