Candidații USL, alături de Portariuc la consultarea cetățenilor despre buget

Mihai Balta si Ovidiu Portariuc
Mihai Balta si Ovidiu Portariuc

Principalele cerințe: izolarea termică a blocurilor, parcările, câinii comunitari și locurile de joacă

 Candidații USL din municipiul Botoșani îl însoțesc pe primarul Ovidiu Portariuc la întâlnirile cu cetățenii în care se dezbate bugetul municipiului pentru următorul an. Până în prezent, astfel de întâlniri au avut loc în zona Săvenilor, Parcul Curcu-beului, Parcul Tineretului și Biserica Sf. Dumitru. Cele mai frecvente probleme ridicate de alegători se referă la izolarea termică a blocurilor, realizarea parcărilor rezidențiale, câinii comunitari și amenajarea locurilor de joacă pentru copii.

 Primarul Ovidiu Portariuc a început seria de întâlniri cu cetățenii pentru a discuta despre direcțiile prioritare ale bugetului municipiului pentru anul următor. „Am promis oamenilor în campanie că îi voi consulta în deciziile importante ale Primăriei. Bugetul este cea mai importantă hotărâre pentru că stabilește modul în care vor fi cheltuiți banii cetățenilor”, a declarat edilul municipiului.

 Portariuc i-a invitat și pe candidații USL să îl însoțească la aceste întâlniri pentru a înțelege mai bine care sunt problemele cetățenilor pe care vor să îi reprezinte în Parlament. „Candidații USL au semnat un Pact de Guvernare pentru Botoșani, în care s-au angajat că mă vor susține dacă vor fi aleși. Cum dânșii au fost singurii semnatari, i-am chemat să vină cu mine la întâlnirile cu cetățenii. Le prinde bine, pentru că vor vedea care sunt problemele de zi cu zi ale oamenilor pe care vor să-i reprezinte”, a declarat Portariuc.

Prioritate bugetară: izolarea termică

Una dintre cele mai frevente probleme ridicate de cetățeni este legată de izolarea termică a locuințelor care le poate scădea substanțial factura la întreținere. „Oamenii înțeleg foarte bine că izolarea termică a locuințelor e soluția cea mai bună pentru a reduce cheltuielile pentru încălzire. Iar această măsură îi ajută și pe cei care sunt conectați la sistemul centralizat, dar și pe cei care au central proprie. Rolul nostru, dacă vom deveni parlamentari, va fi să punem în discuție în Parlament o strategie națională pentru creșterea eficienței energetice a locuințelor. Și nu doar la bloc, ci și la case”, a declarat Mihai Baltă, candidatul USL din colegiul 5 pentru Camera Deputaților.

  Părinții solicită locuri de joacă pentru copii

 O altă problemă care ar trebui tratată cu atenție în viitorul buget este amenajarea locurilor de joacă pentru copii. Această solicitare a fost exprimată în toate zonele în care au avut loc astfel de întâlniri. Candidata USL din colegiul 6 de deputat, Tamara Ciofu, care este și medic pediatru a arătat că e important ca cei mici să aibă posibilitatea de a face mișcare fizică într-un cadru adecvat și protejat. „Până acum am fost pe partea cealaltă, a medicului pediatru care recomandă părinților să asigure copiilor cât mai multă activitate fizică în aer liber. Acum înțeleg problemele pe care le au părinții. Rezolvarea nu ține neapărat de fișa postului de parlamentar, dar asta nu înseamnă că nu putem lucra cu domnul primar. Mai putem interveni și noi la unele rectificări bugetare pentru a mai suplimenta puțin bugetul orașului pe această direcție”, a explicat Tamara Ciofu.

Locuri de parcare între blocuri

 O altă direcție bugetară indicată de cetățeni a fost crearea de parcări în zonele rezidențiale. Candidatul USL pentru colegiul 3 de senator, inginerul Viorel Grigoraș, care a construit una din cele mai mari firme de transport din muncipiu a spus că în multe cazuri amenajarea parcărilor nu necesită fonduri substanțiale. „Oamenii vor pe bună dreptate un loc în apropierea locuinței unde să își țină mașina în siguranță. Sunt multe parcele nefolosite sau terenuri virane. Cu puțini bani se pot amenaja pentru a suplimenta locurile de parcare. I-am prezentat domnului primar câteva soluții în acest sens”, a spus Viorel Grigoraș.

 Ridicarea de pe străzi a câinilor comunitari

O altă problemă stringentă e cea a câinilor fără stăpân. Cei mai mulți dintre cetățeni au cerut primarului să ridice de pe străzi câinii fără stăpân. Recent Portariuc a ajuns la o înțelegere cu asociația de protecție a animalelor ADOR, care va prezenta un contract prin care va asigura sterilizarea și rezolvarea problemei câinilor comunitari agresivi.

Sursa: comunicat USL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *