Primarul Portariuc: „Dintr-o ţâfnă politică a PDL şi PPDD au fost amânate mai multe proiecte importante pentru botoşăneni”

Primarul Ovidiu Portariuc
Primarul Ovidiu Portariuc

Primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, a criticat dur comportamentul reprezentanţilor PDL şi PPDD care au părăsit joi şedinţa Consiliului Local, pe motiv că aranjarea locurilor în sală s-a făcut după grupurile politice şi nu după repartizarea pe comisii de specialitate. Din acest motiv, mai multe proiecte de interes pentru municipiu nu au mai putut fi votate din lipsă de cvorum.

Dintr-o ţâfnă politică a PDL şi PP-DD au fost amânate mai multe proiecte foarte importante pentru botoşăneni. Vorbim de sprijinirea unor mici afaceri pentru crearea de locuri de muncă sau de donaţia unui teren din partea Kaufland către Primărie. Îi vedem cum promit în campanie locuri de muncă pentru tineri, dar când vine vorba să voteze în Consiliul Local ies din sală pentru că nu stau pe scaunul din stânga sau din dreapta. E revoltător! E o sfidare la adresa botoşănenilor”, a declarat Ovidiu Portariuc.
Acesta a subliniat că între cele două partide care au părăsit sala de şedinţe există o alianţă foarte strânsă, care se vede prin opoziţia faţă de orice proiect propus de primar.

Dacă cineva se mai îndoia de alianţa dintre PDL şi PPDD, acum au putut vedea dovada clară a strânsei colaborări dintre cele două partide. Deci nu e cazul să mai mimeze că ar fi concurenţi în campania pentru Parlament. Cel puţin aici, în municipiul Botoşani, cele două partide răspund la o singură comandă. Atunci când Florin Gheorghiţă a făcut semn, s-au ridicat toţi şi au ieşit pe uşă”, a precizat Portariuc.

În mod tradiţional, locurile din sala Consiliului Local sunt delimitate după grupurile politice ale fiecărui partid, iar supărarea consilierilor PDL şi PPDD a survenit pentru că aranjarea nu s-a făcut după componenţa comisiilor de specialitate.

Sursa: Birou de presă Primăria Botoşani

3 thoughts on “Primarul Portariuc: „Dintr-o ţâfnă politică a PDL şi PPDD au fost amânate mai multe proiecte importante pentru botoşăneni”

  1. SECTIUNEA a 3-a Functionarea consiliului local Art. 39 (1) Consiliul local se intruneste in sedinte ordinare, lunar, la convocarea primarului. (2) Consiliul local se poate intruni si in sedinte extraordinare, la cererea primarului sau a cel putin unei treimi din numarul membrilor consiliului. (3) Convocarea consiliului local se face in scris, prin intermediul secretarului unitatii administrativ-teritoriale, cu cel putin 5 zile inainte sedintelor ordinare sau cu cel putin 3 zile inainte de sedintele extraordinare. Odata cu notificarea convocarii, sunt puse la dispozitie consilierilor locali materialele inscrise pe ordinea de zi. Citiţi mai mult: http://legeaz.net/legea-215-2001-actualizata/art-39 Acesta e motivul pentru care PP-DD A PARASIT SALA! NU RESPECTI LEGEA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *