Consilierii locali din opoziţie: „Vom participa la şedinţe, dar nu vom vota”

Consiliu Local-Florin GhiorghitaConsilierii municipali din opoziţie au anunţat, joi, după şedinţa de Consiliu Local, că vor veni la şedinţele viitoare, dar nu vor vota. Ei consideră că sunt tradaţi cu lipsă de respect din partea Executivului Primăriei. Conflictul între Executivul Primăriei şi consilierii din PDL, PNŢCD şi PPDD a izbucnit, joi, în plină şedinţă de Consiliu Local. Atât consilierul local Marius Crsitescu, cât şi Florin Ghiorghiţă au solicitat aşezarea la masă a consilierilor pe comisii şi nu funcţie de culoarea politică. În plus, consilierul PPDD s-a declarat nemulţumit că mapele pentru şedinţă se distribuie cu întârziere.

Pentru că cerinţa nu le-a fost luată în seamă, consilierii locali au părăsit sala de şedinţe, iar o parte din proiectele aflate pe ordinea de zi au fost blocate.

Vom participa le şedinţele de Consiliu Local şi pe viitor, aşa cum am făcut-o şi astăzi (nr. joi), vom fi prezenţi la şedinţă, dar nu ne vom exercita dreptul de vot. În momentul în care un consiliu local, indiferent că este majoritar sau minoritar, el trebuie să ţină cont de părerea tuturor consilierilor. Atâta timp cât a fost o cutumă şi s-a respectat întotdeauna, de când s-a înfiinţat acest Consiliu local din Botoşani, de organizare pe comisii şi lucru pe comisii, aşa cum prevede regulamentul, nu înţeleg de ce cineva trebuia să schimbe ordinea aceasta sau regula asta„, a spus consilierul local Florin Ghiorghiţă.

Fostul viceprimar susţine că din moment ce consilierii vor participa la şedinţe, nu vede de ce le-ar fi tăiate indemnizaţiile.

Şi chiar dacă ne-ar tăia-o, noi nu trăim din indemnizaţii de consilier local sub nicio formă„, a adăugat Ghiorghiţă.

Indemnizaţia lunară a unui consilier local este în jurul a 500 lei pe lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *