Situaţie neobişnuită: Consilierii locali din opoziţie au părăsit sala de sedinţă. Vezi motivul!

Consiliu local-Ghiorghita si Iavorenciuc Decizie surprinzatoare a consilierilor locali din opozitie, respectiv de la Miscarea pentru Botosani si PPDD. Ei au parasit sala de sedinte a Consiliului Local intrucat Executivul primariei nu a tinut cont de propunerile lor repetate, de a-i aseza pe comisii si nu politic. De altfel, inca de la inceputul sedintei consilierul local Florin Ghiorghita a amenintat cu retragerea din plen timp de jumatate de ora.

In conditiile in care nu vom fi reasezati pe comisii vom parasi sala pentru jumatate de ora si daca nu se va reveni, vom parasi sedinta de CL, Ati spus sa nu facem capanie electoral, politica„, a spus Florin Ghiorghita,

Primarul Ovidiu Portariuc a facut apel la consilierii locali din opozitie si a spus ca in consiliu sunt probleme grave de rezolvat si nu trebuie facut circ. El a facut apel la ratiune.

Fac apel inca o data sa dati dovada de maturitate in politica administrativa.  Fac apel inca o data sa dati dovada de maturitate in politica administrativa. Daca nu au nimic de spus, macar sa nu blocheze activitatea din CL. Vreau sa vad ce raspuns vom da cetatenilor, pentru ca au blocat niste proiecte„, a spus Portariuc.

Reprezentantii Primariei Botosani au spus ca nu exista un cadru legal privind asezarea consilierilor in sedinta intr-un anumit mod. Consilierii de la putere au votat si vor ramane ca si acum, adica nu pe comisii cum au cerut consilierii din opozitie. Primarul a spus ca le va taia indemnizatia consilierilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *