Şef de post amendat de instanţă în dosarul mitei de la Liceul Economic

Tribunalul BotosaniUn şef de post comunal de poliţie a fost amendat de magistraţii Tribunalului Botoşani în dosarul de corupţie în care este judecat fostul preşedinte din 2010 al Comisiei de bacalaureat de la Colegiul Economic Octav Onicescu, profesorul universitar Leonache Drăgoi. Şeful Postului de Poliţie din Curteşti, agentul şef principal Neculai Gavril, a fost amendat judiciar pentru că nu a adus la proces unul dintre martori.

Întrucât mandatul de aducere a martorului Vlădeanu Alexandru nu a fost pus în executare, instanţa îi va aplica o amendă judiciară şefului Postului de poliţie Curteşti„, a motivat instanţa.

Procurorii au dispus, în urmă cu un an, trimiterea în judecată a profesorului universitar Leonache Drăgoi, profesor universitar la Facultatea de Textile Pielărie şi Management Industrial din Iaşi, care, în calitatea sa de preşedinte al Comisiei de bacalaureat de la acest colegiu, a luat mită.

De asemenea, în faţa magistraţilor va ajunge şi vicepreşedinta comitetului de părinţi , Mihaela Carmen Ciurariu, acuzată de dare de mită. Ea a colectat banii de la elevi şi i-a oferit profesorului, pentru a-i ajuta pe elevi să fie admişi şi să ia note mai mari la bacalaureat.

Potrivit procurorilor, Mihaela Carmen Ciurariu a oferit o parte din banii stânşi de la copiii care dădeau bacalaureatul profesorului universitar, iar o altă parte altor cadre didactice. De asemenea, cu banii se asigurau mesele zilnice ale preşedintelui comisie de examen.

Alţi 57 de profesori, cercetaţi în acelaşi dosar, fie pentru că permis elevilor să copieze, fie pentru că au deschis ilegal tezele şi au majorat notele candidaţilor, au fost amendaţi de procurori. Sancţiunile variază între 160 şi 800 de lei.

One thought on “Şef de post amendat de instanţă în dosarul mitei de la Liceul Economic

  1. dar pe madam prajinariu,vicepresedinta comisiei acestui bac,reprezentanta i.s.j.,la acest bac ,nu o audiati??sau e cu regim special,director la atl!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *