Asociaţia Ador şi o firmă din Anglia vor să preia padocul municipalităţii

primar adorAsociaţia Ador şi o asociaţie din Anglia, respectiv Romanian Animal Aid, vor să preia adăpostul public al municipalităţi şi să castreze toţi câinii din municipiu. Miercuri, reprezentanţii Ador au înaintat Executivului Primăriei Botoşani un contract prin care se menţionează cum va fi realizată această preluare, asta după ce primarul Ovidiu Portariuc le-a dat un ultimatum privind găsirea unor soluţii în cazul câinilor fără stăpân. Contractul urmează să fie analizat şi de reprezentanţii municipalităţii, urmând ca săptămâna viitoare, în prezenţa şi a unui reprezentant din Anglia, să se poarte discuţii pe marginea acestuia.

Reprezentanţii Asociaţiei Ador spun că vor să preia inclusiv sesizările cu câinii agresivi. Reprezentanţii celor două asociaţii propun ca contractul să fie încheiat pe o perioadă de zece ani.

Asociaţia din Anglia vine şi cu aport de bani, 25% din bugetul local de la dumneavoastră pentru căţei, iar noi venim cu 50% din bugetul local„, a spus Daniela Andrişan, preşedintele  Asociaţiei Ador.

Primarul Ovidiu Portariuc spune ca nu va aştepta patru-cinci ani să se rezolve problema câinilor comunitari în municipiu, ci doreşte măsuri imediate, pentru a se vedea efectul şi în stradă. 

Este o soluţie de la care putem începe discuţia. Spuneţi din start că soluţia nu reduce imediat numărul câinilor de pe străzi, doar vor fi sterilizaţi şi vaccinaţi. În fond nu rezolvă problema pe termen lung. Dar vom analiza contractul„, a precizat Portariuc.

Pe perioada cât se va parafa contractul, municipalitatea va suspenda activitatea de preluare a câinilor de către firma din Constanţa.

One thought on “Asociaţia Ador şi o firmă din Anglia vor să preia padocul municipalităţii

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    SA AVETI IN VEDERE SI BATRANII FARA SPRIJIN CARE SUNT SINGURI IN CASELE LOR FARA UN BLID DE MANCARE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *