Cătălin Flutur şi Florin Ţurcanu s-au luat la harţă de la constituirea unei societăţi în subordinea CJ

cj1Fostul primar al municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, s-au certat ca la uşa cortului, miercuri, în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean, de la un proiect privind înfiinţarea unei societăţi de salubrizare în subordinea CJ. Cătălin Flutur a spus că proiectul privind constituirea societăţii nu respectă prevederile legale. El a precizat că Consiliul Judeţean nu poate să împuternicească un singur om, în cazul acesta Radu Judele, care să numească Consiliul de administraţie de la societatea nou înfiinţată, Eco Sal Botoşani. Flutur a mai spus că această hotărâre poate fi atacată în contencios de oricine este interesat, în primul rând de Prefectură Proiectul de hotărâre nu a primit voturile consilierilor judeţeni din PDL.

Nu avem nimic împotrivă să înfiinţăm o societate, dar, în primul rând, nu vom putea niciodată să delegăm contractul de gestiune acestei societăţi, pentru că este obligatoriu să se facă licitaţie pentru această activitate. Este o obligaţie. Nu putem să facem delegarea gestiunii direct la o societate pe care o înfiinţăm, iar după aia picăm în aceeaşi problemă. Plenul Consiliului Judeţean este cel care stabileşte membrii AGA, dar noi nu putem stabili un singur membru AGA. Sunt absolut convins că trebuie să fie 11 membri în AGA. Eu nu spun că această societate nu va putea să opereze, dar nu putem să luăm decizia din start că va opera acest serviciu”, a precizat Flutur.

Secretarul executiv al judeţului, Stelică Bejenariu, i-a răspuns lui Flutur că nu se putea face mai întâi o selecţie a personalului de conducere, din moment ce societatea nu este înfiinţată.

 „Dacă apreciaţi că s-ar putea înţelege că noi atribuim direct, putem modifica acest text. Nu asta ne-am dorit, să arătăm că vom atribui acest contract în mod direct societăţii, ci am vrut să arătăm care va fi obiectul de activitate al acestei societăţi„, a precizat Bejenariu.

Întrucât Cătălin Flutur nu a fost mulţumit de răspunsul secretarului, a venit cu noi argumente privind încălcarea legii, însă Florin Ţurcanu nu s-a mai putut abţine şi i-a reproşat fostului primar că încearcă să facă campanie electorală în timpul şedinţei de CJ.

Ştiu că suntem în campanie electorală, dar să fim mai pragmatici. Argumentaţi ce rău face judeţului această societate dacă va fi înfiinţată. Vrem să avem doar societăţi comerciale pe acţiuni să participe la licitaţie sau şi noi, CJ, putem participa la o licitaţie? Avem maşini care sunt achiziţionate prin program, le avem puse gratuit la dispoziţia viitoarei societăţi care va câştiga licitaţia. Atunci spuneţi că aşa a fost gândită la început împreună cu domnul Ţâbuleac, ştiţi cine se luptă şi vrea să ia maşinile noi cumpărate…”, a spus Ţurcanu.

Nici Cătălin Flutur nu s-a lăsat şi a continuat: „Argumentele dumneavoastră au fost hotărâtoare. Am fost ales în Consliul Judeţean ca să îmi exprim punctul de vedere…„, însă nu a fost lăsat să continue că Ţurcanu s-a răstit şi i-a răspuns: „Nu puteţi interveni când vreţi. Cereţi cuvântul şi vi-l dau. Nu interveniţi când vreţi. Păi ce dracu e aici…”, i-a replicat Ţurcanu.

Proiectul privind înfiinţarea societăţii Eco-Sal Botoşani a fost votat de consilierii judeţeni ai USL. Noua societate va avea un capital de 115.000 lei , divizat în 5.750 de acţiuni, valoarea nominală fiind de 20 lei pe acţiune.

Judeţul Botoşani este acţionar al acestei societăţi 99%, iar comuna Stăuceni 1%. Societatea va opera servicii de salubrizare în judeţ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *