Patru dosare penale pentru incidente electorale

anca silion si costica macaletiInspectoratul de Politie Judetean a primit 15 sesizari privind posibile incalcari ale legislatiei electorale. Anca Silion Arama, purtatorul de cuvant al IPJ, a declarat într-o conferinţă de presă că aspectele semnalate vizează nerespectarea locului de afisaj, distrugeri sau deterioare ale materialelor de campanie. Din 15 incidente electorale, noua au fost sanctionate contraventional.

Avem patru dosare penale si se refera la furturile de bannere electorale. Dosarele penale sunt doua in Frumusica , una Gorbanesti, una Cosula, iar contraventiile au fost aplicate in Romanesti, Botosani, Stauceni, Corni si Albesti. Comparativ cu perioada anterioara, suntem la jumatate ca numar de incidente electorale. Acest lucru s-a intamplat si datorita campaniei de prevenire a MAI„, a precizat Anca Silion Aramă, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Prefectul Costică Macaleţi a declarat că, dacă de pe 8 noiembrie până în prezent au fost semnalate şi instrumentate 15 posibile încălcări ale legislaţiei, în luna mai numărul acestora era de 33 după 20 zile de campanie. 

„Până acum cifrele arată că botoşănenii abordează cu maturitate civică procesul electoral. Şi forţele politice implicate dau dovadă de o mai mare responsabilitate în faţa prevederilor legale, folosind instrumente şi modalităţi de campanie ce pot arăta oferta electorală într-o manieră democratică şi civilizată.”, este declaraţia prefectului Costică Macaleţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *