Încă un medic de familie găsit în neregulă de CAS Botoşani. Află detalii!

Costel Lupascu, directorul CAS Botosani
Costel Lupascu, directorul CAS Botosani

Un medic de familie din judeţ a fost sancţionat cu trei avertismente în urma unui control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Corpul de control al CAS Botoşani a constatat mai multe abateri în activitatea acestuia, respectiv că nu respectă programul de lucru declarat în contract şi că a prescris medicamente specifice programului naţional de diabet fără a exista scrisori medicale emise de medicii specialişti.

S-a mai constatat că nu respectă obligaţia contractuală din contractul de furnizare servicii medicale pentru a completa corect şi la zi formularele privind evidenţele obligatorii. S-au constatat suprapuneri ale perioadelor de raportare, prin acordare de prescripţii medicale în timpul perioadei de internare în spital a asiguraţilor, fără a fi îndeplinite condiţiile pentru ca asiguraţii să poată beneficia de aceste servicii. De asemenea, concediile şi indemnizaţiile de asigurări speciale de sănătate nu s-au respectat„, a precizat Costel Lupaşcu, preşedintele CAS Botoşani.

Dat fiind faptul că medicul se află la prima abatere, el a fost sancţionat doar cu avertisment. Medicului i-a fost imputată sumat de 1.260 lei pentru prescripţii medicale în timpul perioadei de internare. La următoarea abatere, el riscă 10% din valoarea contractului cu instituţia de asigurări de sănătate.

ŢLa un

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *