Acţiune socială a deţinuţilor la Mănăstirea Vorona

Marţi, la Mănăstirea Vorona se desfăşoară o activitate în cadrul programului “Independent şi responsabil”, program elaborat în cadrul proiectului „O societate în schimbare – Reintegrarea socială şi profesională a deţinuţilor”, care promovează exersarea conduitelor prosociale în rândul persoanelor private de libertate.

Scopul programului este acela de a facilita asumarea unui mod de viaţă independent şi responsabil în vederea creşterii şanselor de menţinere în libertate şi îmbunătăţire a calităţii vieţii.

În acest sens, prin implicarea voluntară a unui număr de opt persoane private de libertate custodiate în Penitenciarul Botoşani, se va avea în vedere crearea unui context cât mai apropiat de viaţa în comunitate. Activitatea urmăreşte să promoveze exersarea de abilităţi practice/lucrative în vederea dezvoltării comportamentului altruist şi  sentimentului de apartenenţă la comunitate.

Valorizarea experienţelor pozitive de întrajutorare constituie premizele procesului de remodelare a structurii personale, de formare a unei atitudini prosociale, care vin să susţină eforturile de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.

Sursa. comunicat de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *