Medic de familie sancţionat cu 5.100 lei pentru încălcarea contractului cu Casa de Asigurări

medic reteteUn medic de familie din judeţul Botoşani a fost sancţionat cu amendă în valoare de 5.100 lei, după ce în urma unui control realizat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate s-a constatat că acesta a încălcat mai multe prevederi contractuale. Verificarea a fost făcută în urma unor reclamaţii ale pacienţilor, medicul fiind deja la a doua abatere de acest gen. În plus, medicului i se vor imputa servicii medicale în valoare de 1000 lei.

Potrivit lui Costel Lupaşcu, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, controlul a scos la iveală că medicul nu a respectat prescrierea concediilor medicale şi nu deţinea o evidenţă privind consultaţiile pe fişe, dar nici în registru.

Anul trecut, medicul a mai fost sancţionat cu o amendă de 5000 lei pentru nerespectarea prevederilor cuprinse în contract.

În ultimele trei luni nu exista o evidenţă a consultaţiilor, nu avea trecute în fişe, nici în registru, ce a consultat în lunile acestea, motiv pentru care se vor da jos servicii medicale prestate în aceste luni. La următoarea abatere medicul riscă rezilierea contractului cu Casa, însă este posibil să reziliem contractul de prescriere a concediilor medicale, pentru că s-a constatat că este a doua deficienţă pe aşa ceva„, a spus Costel Lupaşcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *