Consiliul Judeţean împovărat de un credit luat în 2006

Consiliul JudeteanConsiliul judeţean va începe să plătească, din 2013, rate uriaşe pentru un credit luat în 2006. Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a declarat că creditul de 94 miliarde lei vechi, din care 38 miliarde lei rate şi 50 miliarde lei dobânzi, va afecta bugetul judeţului.

Crediul va intra la plată din 2013. Vom da 100 miliarde lei pe an. Creditul a avut doi ani de zile graţie, 2006-2008, în 2008-2012 a avut rate de doar 5 miliarde lei pe an, iar acum au intrat rate şi dobânzi la greu, 100 miliarde lei pe an, până în 2021. Cu acest credit s-au asfaltat vreo două drumuri şi cu restul s-au făcut hârtii, studii de fezabilitate şi proiecte„, a spus Florin Ţurcanu.

Acesta susţine că, în aceste condiţii, Consiliul Judeţean nu mai poate să facă niciun credit pentru investiţii.

Singurul credit pe care îl fac, va fi o linie de credit pentru cofinanţarea proiectelor europene, de vreo 500 miliarde lei, ca să am bani pentru proiectele europene. Drumurile voi încerca să le asfaltez pe credite de angajament pe şapte ani„, a mai spus Ţurcanu.

2 thoughts on “Consiliul Judeţean împovărat de un credit luat în 2006

  1. Vise, domnule Turcanu!. Cu bruma de venituri pe care o poate avea bugetul judetean, nici o unitate bancara nu va acorda CJ un credit de 500 mld. lei vechi.
    S-o crezi mata! Iar pe alocatii de la bugetul de stat nu te poti baza, cel putin in anul 2013.
    Intrebarea este alta: de ce valoarea dobinzii este atit de mare in raport cu valoarea creditului? Cine raspunde pentru un asemenea credit impovarator?
    ( 50 mld lei vechi la un credit de 94 mld.)
    Dar pentru hirtiile facute pe o parte din suma imprumutata cine raspunde?

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    normal , va lasati unul altuia datorii…se practica..asta stim…nu e o noutate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *