Descinderi în locuinţele mai multor traficanţi de ţigări

descinderi contrabanda cu tigari la Botosani
Oamenii legii ieşind, după perchezitii, dintr-un imobil de pe Calea Naţională (lângă Bazar)

20 de descinderi au loc, marţi dimineaţă, în mai multe locuinţe din Botoşani, în cadrul unei acţiuni organizate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)- Biroul Teritorial Botoşani, cu sprijinul poliţiştilor din Botoşani şi Iaşi, poliţiştilor de frontieră din Iaşi şi Botoşani, lucrătorilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, dar şi a brigăzilor din Iaşi, Bacău şi Bucureşti, precum şi a jandarmilor din Botoşani, Suceava şi Bacău..

Poliţiştii fac percheziţii la locuinţele unor suspecţi de contrabandă cu ţigări atât din municipiul Botoşani, cât şi din Dorohoi, Darabani, Curteşti şi Mihăileni.

Descinderile au loc şi în Iaşi, Suceava şi Bacău. În total sunt 98 de perchezitii şi 92 de persoane urmează să fie aduse la audieri la Botoşani.

descinderi contrabanda cu tigari la Botosani
O persoană găsită într-un bloc de pe Calea Naţioanlă, ridicată de Poliţie

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2011- 2012, cinci grupări infracţionale specializate în contrabanda cu ţigări, care au acţionat pe raza judeţelor Botoşani, Iaşi, Bacău, Suceava şi a municipiului Bucureşti, au introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal, 360.000 de pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina.

Ţigările erau introduse în ţară peste frontiera verde sau prin punctele de trecere a frontierei de la Siret, Rădăuţi prut sau Stânca, disimulate în caroseriile maşinilor sau în locaşuri special amenajate atât de către membrii grupării, cât şi de cetăţeni ucraineni sau moldoveni.

După ce erau introduse în ţară, ţigările erau depozitate temporar la domiciliile membrilor grupărilor sau în alte locaţii prestabilite, după care erau distribuite pe piaţa neagră „activitatea infracţională fiind planificată, conspirată şi având caracter de continuittae şi o structură bine organizată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com