Botoşaniul va avea încă un cetăţean de onoare. Vezi cine!

Consiliu LocalConsilierii locali vor aproba în şedinţa din 29 noiembrie, un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Botoşani academicianului Solomon Marcus.

S-a născut la Băcău, pe 1 martie 1925, fiind cel mai mic dintre cei opt copii ai unei familii simple. Părinţii săi, originari din judeţul Botoşani, au fost croitori. Solomon Marcus este un nume de rezonanţă al şcolii româneşti de matematică care continuă seria iluştrilor predecesori Octav Onicescu, Dimitrie Pompeiu, Ion Barbu, Grigore C.Moisil.

Cu modestie, propunem acordarea titlului de Cetăţean de onoare al municipiului Botoşani domnului Solomon Marcus în semn de recunoaştere a întregii sale activităţi şi a uriaşului său efort creator, dar şi ca o întărire a apartenenţei, prin bunici şi părinţi, la aceste meleaguri„, se arată în raportul de specialitate.

Profesorul în vârstă de 87 de ani va fi prezent, la Botoşani, la Conferinţa naţională dedicată academicianului Octav Onicescu. Conferinţa se va desfăşura între 30 noiembrie-2 decembrie.

One thought on “Botoşaniul va avea încă un cetăţean de onoare. Vezi cine!

  1. Eu as da un titlul de cetatean de OROARE dlui Portariuc care din promisiunile facute electoratului n-a rezolvat nimic. Nici locuri de munca, macar unul sa fi creat. Nici pe caini nu i-a rezolvat, dar se cearta cu iubitorii de animale. Nici o locuinta n-a facut, dar a taiata panglica locuintelor dfacute de Flutur. Deci, cand ne intalnim botosanenii sa-i dam lu domnu Portariuc titlul asta de cetatian di oroari a Botseniului:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *